Kan Bevo Rekkenshop Roeselare ticket voor bekerfinale veroveren?

Derde keer, goede keer voor Bevo Rekkenshop Roeselare? Nadat het in de heenmatch van de halve bekerfinale nipt met 3-2 verloor van Asterix Avo ging het ook afgelopen weekend met diezelfde cijfers onderuit tegen datzelfde Asterix. Trekt de Beverse Liga-ploeg zondag in de terugmatch wel aan het langste eind en kan het een ticket voor de finale van de Beker van België behalen? Leen van Grinsven heeft er alvast vertrouwen in.

“Het zou alvast een mooi verjaardagscadeau zijn, want ik ben zondag jarig”, lacht Leen van Grinsven, die dan 27 kaarsjes mag uitblazen. “We hebben er met de ploeg ondanks de twee recente nederlagen tegen hen wel vertrouwen in. We hebben bewezen dat we met hen kunnen wedijveren en hopelijk trekken wij zondag aan het langste eind. Het zou fantastisch zijn om in die bekerfinale te staan in het eerste seizoen met deze ploeg. En straks komt Knack Volley (waar haar partner Sander Depovere actief is, red.) ook in actie in de halve finale van de beker tegen Aalst, dus misschien staan we straks met twee Roeselaarse teams in de finale in het Antwerpse Sportpaleis. Dat zou fantastisch zijn, ook voor de stad, maar zover zijn we natuurlijk nog niet (lacht).”

Kwaliteit

Een bekerfinale zou inderdaad mooi zijn voor het ‘nieuwe’ Bevo Rekkenshop Roeselare. Ondertussen staat de ploeg in Liga op de vijfde plaats. “Daarmee doen we het voorlopig toch iets onder de verwachtingen”, aldus de Beverse met Antwerpse roots. “We mikken met deze groep sowieso hoger. Kwaliteit is er zeker en vast aanwezig, maar we moeten ervoor blijven werken. Maar ik heb de indruk dat we de voorbije weken goed op dreef zijn, zeker na die twee matchen tegen Asterix. Zo’n matchen stuwen ons niveau de hoogte in. Bovendien is het seizoen nog lang en staan er nog veel matchen op de kalender. Er is dus nog veel mogelijk.”

“Of ik tevreden ben met mijn speelkansen in deze nieuwe ploeg? Zeker en vast. Iedereen krijgt volop zijn kans van de coach en mag geregeld speelminuten meepikken. Ik klaag dus zeker niet.”

Zondag 17 december om 15 uur: Bevo Rekkenshop Roeselare – Asterix Avo.

The post Kan Bevo Rekkenshop Roeselare ticket voor bekerfinale veroveren? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »