“Je kan er zoveel mee doen!”: bierbrouwer Bert lanceert azijn en whiskey op basis van mout

Bert Vanhecke van moutbakkerij en brouwerij BOM in Rumbeke brengt na vijftien bieren nu ook twee nieuwe producten op basis van zijn geliefde mout op de markt. Bert lanceert whiskey en moutazijn. “Experimenteren met mout vind ik erg leuk. Je kan er zoveel mee doen.”

Elf jaar geleden startte Bert Vanhecke zijn eigen moutbakkerij op, de enige ter wereld. De Rumbekenaar brouwde inmiddels een vijftiental Triporteurbieren, acht daarvan zijn nog steeds verkrijgbaar. “Ik hou ervan om te experimenteren met mout. Het is een fantastisch product waarmee je zoveel kan doen. Ik speelde dan ook al van bij de opstart van de moutbakkerij met het idee om naast bieren ook andere moutproducten te creëren.”

Roeselaarse whiskey

Twee nieuwe producten zijn nu helemaal af. Bert brengt de eerste Roeselaarse whiskey op de markt. “Die rijpte de voorbije zeven jaar op bourbonvaten. Het eindresultaat is een Maltbakers Whiskey Heaven en een Maltbakers Whiskey Hell. De ene heeft een iets vollere smaak dan de andere. Mijn whiskey is de eerste in België die gemaakt is met speciale mout die hier gebakken en geroosterd werd.” Bert brengt 302 flessen van de Heaven en 250 van de Hell op de markt. De whisky’s kosten 66 en 62 euro per stuk.

Lekker om mee te koken

Het tweede nieuwe product is een moutazijn. “Die heb ik gemaakt op basis van een van ons bier. Via een biochemisch proces van ongeveer anderhalf jaar is er een mooi en lekker eindresultaat, ideaal om lekker mee te koken.” Van de moutazijn zijn er 690 flessen beschikbaar. Een flesje kost 9,60 euro. Zowel de moutazijn als de whiskey zijn verkrijgbaar via brouwerij BOM. “Ik hoop de wijnazijn ook in verschillende delicatessenzaken aan te bieden.”

Ondertussen kijkt Bert ook al naar de toekomst. “Ik zal blijven experimenteren met mout. Moutijsjes, moutgranola of moutchocolade. Er zijn nog zoveel mogelijkheden.”

The post “Je kan er zoveel mee doen!”: bierbrouwer Bert lanceert azijn en whiskey op basis van mout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondves­ten doet daveren: “Geen sprake van slachtoffer en dader tussen die twee”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »