“Ik mag er niet aan denken dat hij in illegaal slachtcircuit beland is”: Katrien (57) is op zoek naar haar raspaard Ouro

Katrien Tavernier (57) uit De Haan is op zoek naar haar geliefde raspaard Ouro, een Portugese lusitano van bijna zes jaar oud. Het dier verdween woensdagnacht uit een stal in Vlissegem.

“Een raar verhaal, want ik heb daar nog twee andere paarden staan en Ouro is de kleinste en de magerste van de drie. Als hij dus werd meegenomen voor het slachtvlees, is het wel vreemd dat ze de andere twee dieren hebben laten staan. Maar voor hetzelfde geld is hij uitgebroken”, zegt Katrien, die al sinds gisteren doodongerust is. “Al een geluk dat ik nachtdienst had, want ik zou toch geen oog hebben kunnen dicht doen. Ouro, zo genoemd naar zijn gouden vacht, is een echt bloedpaard. Een heel gevoelig en zachtaardig dier, dat met iedereen zou meegaan. Die onzekerheid – niet te weten wat er met Ouro gebeurd is – vind ik nog het ergste om te dragen. Ik mag er niet aan denken dat hij in het illegale slachtcircuit beland zou zijn”, aldus Katrien.

Onbetaalbaar

Ze had het dier zelf al vier jaar. “Ik heb hem gekocht als veulen, toen hij achttien maanden oud was. Zo’n volwassen lusitano is onbetaalbaar. Op de leeftijd van vier jaar was Ouro zadelmak, en hij werd recent nog gecastreerd. Ik was immers van plan om er klassieke dressuur mee te doen”, klinkt het.

Katrien looft een beloning uit voor de gouden tip die naar Ouro leidt. Heb je info? Bel dan de politie op 059 33 33 16

The post “Ik mag er niet aan denken dat hij in illegaal slachtcircuit beland is”: Katrien (57) is op zoek naar haar raspaard Ouro is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »