Ic Dien verwelkomt 200 mentoren in De Spil: “Een viering én erkenning”

Op woensdag 13 december verwelkomde HBO Verpleegkunde Ic Dien met trots mentoren, medewerkers, en speciale gast, zorg- en welzijnsambassadeur Candice De Windt voor een mooie avond.

De Mentorenavond, die plaatsvond in het cultuurcentrum De Spil in Roeselare bracht ongeveer 200 toegewijde mentoren samen die een belangrijke rol spelen in de opleiding en daarmee in het succes van de studenten verpleegkunde. De avond dient als een welverdiende ‘dank je wel’ aan de mentoren, die niet alleen kennis doorgeven maar ook de toekomst van de gezondheidszorg vormgeven.

Inspiratie

Het hoogtepunt van de avond was de toespraak van de Zorgambassadeur. Candice De Windt verwoordde de uitdagingen in de gezondheidszorg en de rol van onderwijs daarin. Haar inspirerende en motiverende woorden hebben de mentoren aangemoedigd om ook in de toekomst het beste uit de studenten te halen.

“Deze avond was niet alleen een viering, maar ook een erkenning van de onbetaalbare bijdrage van onze mentoren aan de opleiding van de volgende generatie verpleegkundigen,” zegt Luc Vanrobaeys, directeur van HBO Verpleegkunde Ic Dien. “We zijn de zorgambassadeur dankbaar om te komen spreken en om haar inzichten met ons te delen.”

The post Ic Dien verwelkomt 200 mentoren in De Spil: “Een viering én erkenning” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.
The post “Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad appeared

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »