Geldboete voor roofmoordverdachte die gevoeg doet in Tielts bankkantoor

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, heeft voor de Brugse rechtbank 800 euro boete gekregen voor de beschadigingen die hij aanrichtte in een bankkantoor. Marco V. deed er zijn gevoeg op de grond en plaste ook tegen de muren.

Een bewakingscamera registreerde hoe Marco V. op 15 september vorig jaar om 20.22 uur het ING-bankkantoor in de Kortrijkstraat in Tielt binnenstapte. In de geldautomatenruimte deed hij eerst zijn grote behoefte tegen een pilaar. Vervolgens plaste hij ook nog eens tegen de muur. Een hardnekkige vlek op de pilaar moest uiteindelijk zelfs overschilderd worden.

Bemiddelingsprocedure

Wat de Tieltenaar precies bezielde, is niet duidelijk. Tijdens zijn verhoor herkende V. zichzelf op de beelden, maar naar eigen zeggen kon hij zich niets meer herinneren van die avond.

“Sommigen kleven zich voor het klimaat vast aan een schilderij. Dus misschien was het wel een vorm van protest tegen de banken”, sneerde procureur Jochen van Aalst tijdens de pleidooien.

Het parket startte na de feiten de bemiddelingsprocedure op, maar die draaide op niets uit toen V. halfweg augustus werd aangehouden op verdenking van roofmoord. Samen met twee kompanen zou V. in Tielt een 24-jarige kennis hebben doodgeslagen en beroofd.

Geldboete

Procureur Van Aalst vroeg een geldboete van 1.600 euro voor de beklaagde maar plaatste daar toch een kanttekening bij.

“Als hij geld moet afhalen om zijn boete te betalen zitten we met recidivegevaar. Gelukkig kan hij ook betalen via overschrijving”, besloot hij met een kwinkslag. (AFr)

The post Geldboete voor roofmoordverdachte die gevoeg doet in Tielts bankkantoor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren in tegen de locatie voor de nieuwe zeesluis

De milieuvereniging Groen vzw en de actiegroep Zeebrugge Onder Druk hebben op de laatste dag van het openbaar onderzoek bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor de aanleg van een nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Zij zijn niet tegen en nieuwe zeesluis, maar gaan niet akkoord met de locatie
The post Natuurvereniging vzw Groen en actiegroep Zeebrugge Onder Druk dienen bezwaren

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »