Extra geld voor sportinfrastructuur en BKO-gebouw in aanpassing meerjarenplan in Houthulst

De dotaties voor politie en brandweer, pensioenlasten en toegenomen OCMW-steun wegen op de begroting van Houthulst, maar uit de meerjarenplanaanpassing die donderdag op de gemeenteraad kwam, blijkt ook dat de belastinginkomsten in Houthulst stijgen. Qua investeringen gaan bijna alle middelen in 2024 naar de herinrichting van de Eugène De Grootelaan en de Markt.

De laatste gemeenteraad van het jaar in Houthulst had traditiegetrouw weer een meerjarenplanaanpassing in petto. Schepen van Financiën Joris Hindryckx (CD&V) wees in zijn uiteenzetting op enkele risico’s en pijnpunten. “Een van de risico’s is het nieuwe gebouw van de politiezone, dat 12 miljoen euro zal kosten. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de meerkost voor de dotatie in de volgende jaren zal zijn, maar de veronderstelling is dat dit niet stijgt”, aldus Hindryckx. “Dan heb je ook nog de hulpverleningszone, waar we nog altijd in dezelfde discussie zitten als in het begin van de legislatuur. De huidige verdeelsleutel opgelegd door de gouverneur is zwaar in ons nadeel. Elk jaar betalen wij eigenlijk een paar 100.000 euro te veel.”

Meevallers

“Andere problemen zijn de hogere vraag om steun bij het OCMW, de pensioenlasten van het personeel en de dalende dividenden van de intercommunales”, vervolgde de burgemeesters. “Meevallers voor 2023 zijn de personenbelasting en de onroerende voorheffing. Dat is hoger dan oorspronkelijk geraamd. Dat is omdat de belastbare massa vergroot en gaat toch om 526.000 euro wat de personenbelasting betreft en 212.000 euro voor de grondlasten.”

Herinrichting Eugène De Grootelaan

Qua investeringen gaat veruit het hoogste bedrag naar de herinrichting van de Eugène De Grootelaan en de Markt. “Dat gaat om een bedrag van 3,7 miljoen euro, waarvan 95.000 euro al besteed is, 2,3 miljoen euro begroot is in 2023 en 1,2 miljoen in 2024. Verder moeten we bijna 25.000 euro werken doen aan La Kantina. Voor het voetbalveld van Jonkershove is er 60.000 euro voorzien in 2024. Er is ook 25.000 euro begroot voor een nieuw tennisveld”, ging Hindryckx verder. “In het OCMW-gebouw in de Vijverstraat moet meubilair vernieuwd worden: 20.000 euro in 2024. Verder staat er 50.000 euro voor schilderwerken aan de kerk van Houthulst. We hebben ook stormschade gehad aan het BKO-gebouw op de vrijetijdscampus. Daar is een uitgave 65.000 euro, en inkomst van de verzekering van 41.000 euro. In het kader van de noodwoning in de Predikboomstraat zijn er voor 60.000 euro aan werken voorzien. De verhuis van de BKO naar de scholen van Houthulst en Sint-Kristoffel brengt een extra uitgave met zich mee van 25.000 euro voor meubilair. en 10.000 euro voor ander materiaal.”

The post Extra geld voor sportinfrastructuur en BKO-gebouw in aanpassing meerjarenplan in Houthulst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »