Club Brugge stoot als leider door naar knock-outfase van Conference League na verdiende zege tegen Bodo/Glimt

Club Brugge heeft zich donderdagavond tot groepswinnaar gekroond in poule D van de Conference League. Blauw-zwart haalde het op de slotspeeldag van de groepsfase met 3-1 van Bodo/Glimt in een onderling duel om de leidersplaats. De groepswinst bespaart de Bruggelingen een – mogelijks lastige – barrageronde. Als leider stoten ze rechtstreeks door naar de achtste finales.

Club-coach Ronny Deila koos tegen de Noorse kampioen opnieuw voor Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa op de flanken. Een beslissing die goed uitdraaide, want op een korte studieronde na was Club Brugge met zijn vele aanvallende acties baas in het Jan Breydelstadion. Uitgerekend het tweetal brak de wedstrijd open. Skov Olsen bracht de bal halverwege de eerste helft tot bij Nusa (26.), die Club met een knappe knal in het dak van het doel verdiend op voorsprong zette. Thiago leek Club met een dubbele bonus de kleedkamers in te sturen, maar zijn doelpunt ging niet door wegens buitenspel.

Goeie reactie na opdoffer

Uit het niets kwam Bodo terug in de wedstrijd. De Griekse scheidsrechter Papapetrou floot aanvankelijk voor een vrijschop na een fout van Brandon Mechele op de rand van de zestien, maar wees vervolgens naar de stip op advies van de VAR. Amahl Pellegrino (57.) zette de elfmeter feilloos om, maar Club kwam de opdoffer vrijwel meteen te boven. Na een goede combinatie werkte Thiago (58.), die dit keer geen buitenspel stond, een goede voorzet van Maxim De Cuyper tegen de touwen. In het slot maakte Mechele (89.) zijn penaltyfout nog goed. Met de kop legde hij de 3-1 eindstand vast.

The post Club Brugge stoot als leider door naar knock-outfase van Conference League na verdiende zege tegen Bodo/Glimt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aanhoudende geurhinder door lek bij TotalEnergies in Antwerps havengebied: “Geen gevaar voor de omwonenden”

Een lek in een naftatank bij TotalEnergies in het Antwerpse havengebied veroorzaakt sinds maandagavond geurhinder in de ruime regio langs de Schelde ten zuiden van Antwerpen. Het bedrijf bevestigt deze ochtend dat door het lek in de ruime omgeving een benzinegeur waar te nemen is. “Het lek houdt evenwel geen gevaar in voor de omwonenden”, beklemtoont het bedrijf, dat wel

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »

Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm”

Op 29 en 30 juni vind het opentuinweekend opnieuw plaats. Een van de 32 West-Vlaamse tuinen dat zijn deuren openzet voor het grote publiek is Garden of Art in Desselgem.
The post Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt nieuwe vergunning van de stad: “Op voorwaarde dat ze maatregelen nemen voor het extra verkeer”

De Luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM) had een vernieuwing van hun vergunning aangevraagd voor de uitbating van een vliegveld met start- en landingsbanen in Oostende. Het openbaar onderzoek loopt binnenkort af. De stad verleende alvast een positief advies, maar heeft ook voorwaarden. Vooruit stelt zich vragen bij de geplande uitbreiding van onder meer cargo- en nachtvluchten.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Team Burgemeester Kortrijk lanceert negen jonge kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen

Vandaag heeft Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk (TBSK) negen jonge kandidaten gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Deze enthousiaste en diverse groep jongeren is vastberaden om de toekomst van Kortrijk vorm te geven door in gesprek te gaan met alle Kortrijkse jongeren. Hun ontmoetingsplek wordt ‘Bar Futur’ op de Vlasmarkt, die vanaf 28 juni elke vrijdag geopend zal zijn.<br

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Leerlingen Antwerpse school drie uur vast in file op E34: “Maar picknicken op de snelweg was ook onvergetelijke ervaring”

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar van basisschool De Dobbelsteen uit Linkeroever hadden hun schoolreis naar zee wel anders voorgesteld. De bus met 57 kinderen strandde dinsdagochtend in een file op de E34 in Sint-Gillis-Waas en zat daar meer dan 3 uur vast. “We zijn gelukkig nog in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas geraakt”, zegt directrice Jana

Lees meer »