Chinakenner Jonathan Holslag kreeg bij eerste bezoek aan China envelop met geld: “Het begint subtiel, later word je opgeslokt”

In "Terzake" heeft politicoloog en Chinakenner Jonathan Holslag verteld dat de Chinese autoriteiten hem ooit met geld probeerden te overtuigen om samen te werken. Volgens hem zouden Vlaams Belangers Frank en Steven Creyelman dus zeker geen alleenstaand geval zijn. "Veel mensen in beleidsfuncties of hun omgeving krijgen zo’n voorstellen, en het begint altijd kleinschalig." 

Meer krantenkoppen in België

Na 153 jaar aanwezigheid op Overleie en de St.-Elooisparochie: Laatste zusters nemen afscheid

Hoe kan het anders dan een emotioneel afscheid zijn? Na liefst 153 jaar aanwezigheid op Overleie en de Sint-Elooisparochie hebben de vier laatste zusters van Liefde van Heule afscheid genomen van hun kloosterhuis in de Rekollettenstraat. Het was tegelijk een afscheid van de school De Sprong waarmee ze nauw verbonden waren. “Uiteraard is het voor ons een lastig moment”, zegt

Lees meer »

Ex-man van moordverdachte Inge Reyntjens: “Ik ben 175.000 euro kwijt door ‘het team’ dat Daisy zou behandelen tegen kanker”

De ex-man van Inge Reyntjens is zwaar opgelicht door Daisy V.M., die deze week samen met Inge Reyntjens voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op Heidi Reyntjens. Hij beweert dat hij in totaal zo’n 175.000 euro heeft gegeven aan ‘het team’, dat Daisy zou behandelen tegen kanker. “Ik begrijp het zelf ook niet, achteraf. Ik heb mijn huis

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Vier op de vijf studenten gebruiken ChatGPT. Maar dat is net een goeie zaak, vinden experten: “Ze gaan niet dommer en luier worden. Integendeel”

Vier op de vijf studenten hebben het afgelopen academiejaar regelmatig ChatGPT gebruikt. Dat blijkt uit de onderwijsbarometer van Acco, de uitgeverij van studiemateriaal. En dat is zo slecht nog niet, vinden experts. “Studenten die ChatGPT als ‘online tutor’ gebruiken, die hen dus bijles geeft en dingen uitlegt, presteren nadien beter op een test dan studenten die de test afleggen zonder

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na pleidooi van fans: VTM zal ‘De Pfaffs’ vanaf 30 september dan toch heruitzenden

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Nederland geeft Indonesië 288 museumstukken terug

Nederland geeft Indonesië vrijdag 288 cultureel erfgoedstukken terug. Ze zijn in de koloniale tijd “onterecht” mee naar Nederland genomen, aldus het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het zijn objecten uit de Rijkscollectie die tot nu toe beheerd zijn door het Wereldmuseum, dat meerdere vestigingen en depots in het land heeft.

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »