Blauwe zone in Wervik minder groot, Hellestraat wordt fietsstraat

De blauwe zone in Wervik en Geluwe wordt afgebouwd. “In Wervik gaan we ons beperken tot de handelsas en dus van de Sint-Medardusstraat tot het kruispunt van de Molen- en Stationsstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Durnez (CD&V). “De Steenakker behoort ook tot de handelsas. In Geluwe verdwijnt de blauwe zone.”

“In Geluwe beperkt de blauwe zone zich nu tot alleen de Ieperstraat. De parkeerplaatsen P30 (maximum 30 minuten) worden behouden en op sommige plaatsen zelfs uitgebreid.”

School Futura

Tijdens de paasvakantie in april vorig jaar ging een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. Ook de Hellestraat wordt nu een fietsstraat. Daar bevindt zich de school Futura en de directie is al lang vragende partij om ook daar een fietsstraat te voorzien.

“We gaan ook een verbod voorzien van zwaar verkeer bij het begin en einde van de schooluren”, zegt Tom Durnez. “De rijrichting in de Sint Jorisstraat zal worden omgedraaid. Het is daar nu al een schoolstraat en er komt een slagboom.”

Scherpenheuvelstraat

Ondanks een petitie wordt de rijrichting in de Scherpenheuvelstraat behouden. Nieuw worden ook trajectcontroles op snelheid en zwaar verkeer binnen zone 30 en zone 50. De stad gaat trajectcontroles huren. “We denken aan de Koestraat, de doortocht in Kruiseke, de Menensesteenweg en de Wervikstraat in Geluwe”’, aldus de bevoegde schepen.

“Voor mobiliteit is er extra geld voorzien. De aanpassing van onze mobiliteit in onze stad gaat naar een eindfase. Na een tweede lezing in de mobiliteitscommissie, komt het ter beslissing naar het schepencollege Dit na een grote consultatieronde via adviesraden, de bevolking en de scholen.

Aanpassingen

Hierna kunnen we starten met de aanpassingen zoals het afbouwen van de blauwe zone in onze stad, het bestendigen van de fietsstraten waar nodig en de uitbreiding voor de Hellestraat, het verbod op zwaar verkeer bij het begin en einde van de school, de aanpassing van de circulatie rond de Sint Jorisstraat en de Scherpenheuvelstraat en trajectcontroles op snelheid en zwaar verkeer binnen zone 30 en zone 50.

Extra gelden zijn voorzien voor de bestendiging van een deel van de fietsstraten, het aanmaken van een aangeduide parkeerroute. Het vervangen van onze P30-sensoren naar een nieuwe generatie staat ook ingepland.

“Volgend jaar willen wij drie oversteken nabij de schoolomgeving Graankorrel Geluwe aanpakken en veiliger maken: kruispunt Beselarestraat-Kapellestraat, oversteekplaats Beselarestraat naar voetgangersweg Ter Linde en Lourdesstraat ter hoogte van ‘t Stroomke.

The post Blauwe zone in Wervik minder groot, Hellestraat wordt fietsstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »