Assenede wil ambulancedienst redden en reserveert half miljoen voor nieuwe brandweerkazerne

De gemeente Assenede zet bijna een half miljoen euro opzij om gronden te kopen voor een moderne brandweerkazerne. Op die manier wil de gemeente de ambulancedienst garanderen. Op dit moment zit die in gebouwen van 40 jaar oud die versleten zijn. Assenede wil met het geld de brandweerzone over de streep trekken om de gebouwen uit te breiden of te moderniseren. 

Meer krantenkoppen in België

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld

De Omloop van Vlaanderen is traditioneel de eerste rally na de zomervakantie voor de piloten van het Belgisch kampioenschap. Nu de Roeselaarse rally opnieuw deel uitmaakt van de Divisie 1 tekenen alle kampioenschapsrijders present dit weekend.
The post Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld appeared first on

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »