Zware regenval in Gaza: geïmproviseerde tenten van Palestijnse vluchtelingen staan onder water

Gaza kreeg te kampen met zware regenval waardoor de geïmproviseerde tenten van Palestijnse vluchtelingen zijn weggespoeld of onder water staan, sommige gebieden zijn zelfs volledig overstroomd. Daardoor worden de levensomstandigheden voor de ontheemde gezinnen nog schrijnender. Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen beschreef de huidige omstandigheden in de kuststrook als een “levende hel”. 

Meer krantenkoppen in België

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »