“Toen ik hem zag sprong hij door het venster”: Torhoutse advocaat betrapt inbreker die na klopjacht gevat wordt

De Torhoutse advocaat Maarten Willaert kwam afgelopen zomer in zijn kantoor oog in oog te staan met een inbreker. De 36-jarige Libiër vluchtte weg door een raam, maar kon na een klopjacht door de politie worden ingerekend. Zijn Afghaanse kompaan is nog steeds voortvluchtig. “Toen ik aan mijn kantoor aankwam, zag ik een man op een brievenbus zitten. Dat vond ik raar”, aldus de gedupeerde raadsman.

Op 22 juni arriveerde Maarten Willaert kort na 8 uur aan zijn kantoor in de voormalige woning van zijn grootmoeder in de August Vermeylenlaan in Torhout. Zijn aandacht werd getrokken door een man die aan de overkant van de straat op een brievenbus zat.

“Dat vond ik raar”, doet de veertiger het verhaal. “In die doodlopende straat wonen hoofdzakelijk oudere mensen. Ik sloeg er verder geen acht op en deed de voordeur open. In de gang stond een oude kast, die ik nooit gebruik, open. Ook dat vond ik vreemd. Het volgende moment hoorde ik gestommel in mijn bureau.”

Oog in oog

In zijn bureau kwam Maarten oog in oog te staan met Mohamed M. “Hij liet zijn rugzak staan en vluchtte naar de badkamer”, vervolgt Maarten. “Daar sprong hij door een venster naar buiten. Ik kon hem net niet bij de voeten grijpen. Misschien nog een geluk, want achteraf vernam ik dat hij een mes bij zich had. Ik liep via de voordeur naar buiten en zette de achtervolging in. Maar na vijftig meter verloor ik hem uit het oog, waarop ik de politie belde. Die was bliksemsnel en in grote getale ter plaatse. Waarvoor dank, overigens.”

Na een klopjacht kon M. in de buurt van het kantoor worden ingerekend. De man zit sindsdien in de cel. Kompaan Ibrahim B., die in de straat op wacht stond, verdween met de noorderzon. Hij kon wel geïdentificeerd worden op basis van camerabeelden in het station en foto’s in de gsm van Mohamed M. In de achtergelaten rugzak stak wat drank en een oude laptop. Er bleek ook een aanzienlijke geldsom verdwenen, maar die kon niet meer gerecupereerd worden.

Geen treinticket

De procureur vroeg voor de beide mannen, die illegaal in België verblijven, een jaar effectieve celstraf. Ibrahim B. stuurde zijn kat naar de zitting. De advocate van Mohamed M. vroeg om de straf te beperken tot de voorhechtenis. “Mijn cliënt en zijn maat kwamen met de trein van Oostende, maar omdat ze geen ticket hadden werden ze in Torhout uit de trein gezet”, pleitte ze. “Mijn cliënt was het gebouw binnen gedrongen op zoek naar een slaapplaats. Hij geeft toe dat hij een blikje uit de koelkast nam, maar ontkent dat hij dat geld en de overige spullen stal.”

De uitspraak volgt op 11 januari. (AFr)

The post “Toen ik hem zag sprong hij door het venster”: Torhoutse advocaat betrapt inbreker die na klopjacht gevat wordt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gidsenkring Ieper-Poperinge viert zestigste verjaardag: “Meertaligheid is een troef”

In 1964 scheurden enkele jonge veulens zich af van de Brugse Gidsenbond en vormden Gidsenkring Ieper-Poperinge. Zestig jaar later telt de vzw een 70-tal gidsen die jaarlijks meer dan 1.000 gidsbeurten verzorgen. Om dat jubileum te vieren was de Gidsenkring gastheer voor de vergadering van de Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen én organiseert ze op 28 en 29 september gratis Gidsendagen

Lees meer »

30 extra parkeerplaatsen in Dorpstraat

Het centrum van Bekegem is een gloednieuwe parking rijker! De realisatie van dit project draagt bij tot de verbetering van de parkeermogelijkheden en de leefomgeving in het centrum van Bekegem. Inwoners, bezoekers van OC De Kouter en bezoekers aan de dorpsschool kunnen ten volle gebruik maken van deze extra parkeerfaciliteiten. Het gemeentebestuur kocht in 2019
The post 30 extra

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »