Tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgewerkt: Begin januari in gebruik

Woensdag 13 december werd de montage van de tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgerond.

De Vlaamse Waterweg nv liet de brug plaatsen over het Kanaal Bossuit-Kortrijk zodat de trage weggebruikers tijdens de vernieuwing van de voetgangers- en fietsersbrug onder de spoorbrug in het voorjaar 2024 het kanaal kunnen blijven kruisen. Fietsers moeten bij het gebruik van de tijdelijke brug om veiligheidsredenen afstappen. De afbraak van het stalen voetbrugje is voorzien vanaf 8 januari.

Bij een bruginspectie in 2020 werd schade vastgesteld aan de voetbrug met houten brugdek uit 1980. Het brugje werd bij aanvang aanzien als een tijdelijke constructie. Hierdoor werden de landhoofden nooit afgewerkt. Nu volgt een volledige vernieuwing. Bij gunstige omstandigheden komt de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug in glasvezelversterkte kunststof al half mei in gebruik. Samen met het vernieuwen van de brug worden ook de landhoofden afgewerkt en komt er een roestvaste stalen leuning.

The post Tijdelijke voetgangersbrug aan Sluis 9 afgewerkt: Begin januari in gebruik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten – “Rusland probeerde topman Duitse wapenfabrikant te vermoorden”

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Liefdesbreuken, overspelaffaires, afpersing… Jarige Linda de Mol is weinig ellende bespaard gebleven

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense leger meldt nieuwe Russische aanvallen in oosten van het land

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Deerlijknaar Bert Schelfhout vijfde kandidaat-voorzitter Open VLD: “Vernieuwing moet alle kansen krijgen”

Bert Schelfhout, de eerste schepen van Deerlijk, stelt zich kandidaat om voorzitter te worden van Open VLD. Dat bevestigt hij aan de kranten van Mediahuis. Hij is zo de vijfde kandidaat om de partij te leiden. Ook vorig jaar deed hij al een gooi naar het voorzitterschap, maar verloor toen van ontslagnemend voorzitter Tom Ongena.
The post Deerlijknaar Bert

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje: selectie alsnog met vliegtuig naar Dortmund

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Iedereen had het mij afgeraden”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Franse bondscoach Deschamps op zijn hoede: “Spanje zit het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

“Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën

Wie denkt aan immobiliën, denkt meteen aan een enorme papierberg. Van een eerste bezoek tot het vertrek uit een gebouw? Iedere stap komt met tonnen documenten die moeten worden ingevuld. Dankzij een innovatieve software, made-in-Lauwe, kan die rompslomp weldra worden gereduceerd.
The post “Gedaan met de immense immo-papierberg”: IT-ontwikkelaar Romuald uit Lauwe ontwikkelt innovatieve software voor immobiliën appeared first

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »