Tiende editie van Sylvesterjogging op 30 december: “We weten als geen ander hoe belangrijk het Kinderkankerfonds is”

Op zondag 30 december start de tiende editie van de Sylvesterjogging aan het gemeentehuis in Wielsbeke. De jogging begon kleinschalig, maar groeide uit tot een klassieker waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan.

Wat eind 2012 begon als een kleine activiteit met een gezellig samenzijn achteraf groeide uit tot een jaarlijks topevenement in Wielsbeke. Corona bracht het voortbestaan aan het wankelen, maar vorig jaar gaf stichter Kurt De Vriese de fakkel door aan dochter Ansofie (28). “Het zou jammer geweest zijn als dit mooie evenement voor het goede doel niet meer zou doorgaan. Ik wilde dat niet laten gebeuren”, vertelt Ansofie. “Vorig jaar organiseerden we de jogging nog samen met het oude bestuur, maar voor de jubileumeditie zijn Mathieu Vanneste, James Vanhoutte, Viktor Bultynck, Odylle Demeulemeester en ik verantwoordelijk.”

Afstanden

De Pro Sports Fun-Kidsrun bijt om 9.30 uur de spits af met drie afstanden. Een uur later is er de start van de Unilin 5 kilometer, de C-design 10 kilometer en de Optimmo 15 kilometer. “Nieuw is de Unilin Family Walk: een wandeling van zo’n 5,5 kilometer met vrije start tussen 10.30 en 11.30 uur. Achteraf is er onze alom gekende afterparty in de feesttent, waar we met dit volksgebeuren het jaar mooi kunnen afsluiten met een drankje en een hapje. Ik bedank ook graag de gemeente Wielsbeke, die onze organisatie genegen is. Ook jeugdvoetbal Wielsbeke is opnieuw een helpende hand in het horecagedeelte. En het belangrijkste: de opbrengt gaat rechtstreeks naar het Kinderkankerfonds.”

Neuroblastoom

Een van de deelnemers aan de Sylvesterjogging is de 14-jarige Colette Cabekke. De Wielsbeekse kreeg toen ze pas zes maanden oud was al af te rekenen met kanker. De goedlachse tiener neemt samen met haar mama An (46) deel aan de Family Walk. Haar broer Ewoud (17) en papa Hendrik (54) lopen 5 kilometer. “Colette was negen jaar in behandeling voor neuroblastoom, een tumor tussen de ribben en de longen”, vertelt Hendrik. “De behandeling duurde van december 2009 tot juni 2017. Er waren periodes dat het goed ging, maar in 2015 is ze zeer ernstig hervallen. Colette heeft zowat alles doorstaan: een operatie, chemo, stamceltransplantatie en immuuntherapie. Sinds 2017 gaat het goed.” “Ieder jaar ga ik nog op controle”, pikt Colette in. “Het is telkens met een bang hartje afwachten hoe de resultaten zijn. Het was best een lastige periode. Ik was heel moe en sliep veel. Ik kon niet naar school, waardoor ik mijn vriendinnen niet kon zien. Ik kreeg thuisonderwijs en in het UZ Gent, maar dat was niet echt een succes (lacht). Het UZ was zowat mijn tweede thuis geworden. Ik wilde op een gegeven moment zelfs niet meer naar huis.”

“We weten als geen ander hoe belangrijk het Kinderkankerfonds is”

“Colette kreeg daar de beste zorgen”, zegt Hendrik, kwaliteitsverantwoordelijke bij Roularta. “En daar heeft het Kinderkankerfonds veel mee te maken. Ze zorgen onder andere voor extra verpleegkundigen op de afdeling, maar ook dat een kind er een kind kan zijn. Ik ben zelf lid van het oudercomité van het Kinderkankerfonds. Het fonds heeft een grote impact op gezinnen. Daarom nemen we alle vier deel aan de Sylvesterjogging. We weten als geen ander dat dit heel belangrijk is.”

“Ik loop niet, maar speel volleybal, door mijn papa en nicht Lien. Nu speel ik bij de U13 in Wielsbeke. Voor mij is dit de ideale sport. Een uithoudingssport zou moeilijker zijn”, besluit Colette.

Info: new.sylvesterjogging.be. Inschrijven tot 23 december (of 15 december voor een gepersonaliseerd borstnummer).

The post Tiende editie van Sylvesterjogging op 30 december: “We weten als geen ander hoe belangrijk het Kinderkankerfonds is” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Slib in kasteelpark Mariënstede wordt geruimd: “Hopen dat het park in het voorjaar kan openbloeien”

In het kasteelpark Mariënstede in Dadizele wordt slib geruimd en de vijver, grachten en omwalling gesaneerd. De broodnodige werken zijn geraamd op 340.000 euro. “Ik ben blij dat we eindelijk kunnen overgaan tot deze werken”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Er zijn voor de uitvoering 40 werkdagen voorzien. We hopen eind september te starten, zodat het park in het

Lees meer »