Stem Ingrid Verhelst tot Krak van Kortrijk

Ingrid Verhelst (64) heeft sinds 2016 jongdementie maar blijft positief in het leven ook al is dat niet eenvoudig. Ingrid woont nu een jaar in ‘Het Portiek’, een afdeling speciaal voor jongdementen van het woonzorgcentrum De Korenbloem in Kortrijk. Ze wil het taboe van jongdementie doorbreken. “Er zijn veel mensen die niets van de ziekte afweten en ons afwijzen”, zegt Ingrid. In 2019 schitterde Ingrid al in ‘Iedereen Beroemd’ tijdens de vuurdoop indoor skydiven. Ingrid stond ook op het toneel met de voorstelling “De Loteling” waar mensen met jongdementie hun verhaal vertelden en dit voorjaar schitterde Ingrid in ‘Restaurant Misverstand’ op TV1. En ja: “Ik pak alles mee wat voor mij nog doenbaar is en binnen mij mogelijkheden ligt.” (KD)

The post Stem Ingrid Verhelst tot Krak van Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem

Twee Roemenen uit Frankrijk konden op 8 juni in Izegem geklist worden nadat ze bij een bedrijf aluminum profielen uit een container hadden gestolen. Opmerkelijk: ze hadden valse eurobiljetten voor een waarde van 18.700 euro op zak.
The post Metaaldieven met vals geld op zak geklist in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »