Sasker Van de Ven, één jaar na de zoektocht naar een job: “Ik ben meer dan ooit optimist, maar volgens de verzekering loop ik meer kans op een depressie”

“70 sollicitatiebrieven, geen werk.” Een jaar geleden charmeerde Sasker Van de Ven (28) gans Vlaanderen met het verhaal over zijn zoektocht naar een job: hopeloos liep die, vanwege zijn haperende motoriek. Hoe gaat het nu met Sasker? Nemen ze hem sinds zijn reportagereeks bij HLN wél ernstig? “Als ik morgen mijn arm breek, verdien ik niets, en sta ik in de kou omdat mijn benen niet doen wat ze moeten doen.” 

Meer krantenkoppen in België

Hoe een ‘moeilijke tante’ en een man die met nazislogans speelt de Duitse politiek door elkaar dreigen te schudden

In twee Oost-Duitse deelstaten – Thüringen en Saksen – zijn er zondag verkiezingen. Voor het eerst sinds 1932 zal daarbij zo goed als zeker een partij die officieel het label extreemrechts draagt, de grootste worden in een parlement. En niet alleen extreemrechts maakt furore, ook het gloednieuwe BSW: radicaal links met radicaal rechtse accenten. Dit zijn de twee opmerkelijkste kandidaten.

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc op weg om Ferrari straffe zege te bezorgen, Verstappen lijkt schade te gaan beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

China rolt rode loper uit voor Afrikaanse leiders

China rolt maandag de rode loper uit voor leiders uit heel Afrika, die hun opwachting maken op het vijfdaagse Forum voor Chinees-Afrikaanse Samenwerking (FOCAC). Bedoeling van de top is het verdiepen van de banden tussen China en het Afrikaanse continent, waar de aanzienlijke leningen van Peking de bouw van talloze infrastructuurprojecten mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »