Nog geen duidelijkheid over afkomst skelet dat gevonden werd in overloop van IJzer

Er is nog geen duidelijkheid over het skelet dat vorig weekend gevonden werd in de overloop van de IJzer in Sint-Joris nabij Nieuwpoort. Het parket van Veurne meldt dat de resultaten van de deskundige nog niet duidelijk zijn.

Het was een wandelaar die het skelet aantrof vorig weekend in Sint-Joris. Op het einde van de Kievitstraat ligt het jaagpad naast de IJzer en in een overloop van die rivier werd het skelet gevonden. Het ging om een vrij intact skelet dat duidelijk van een mens was.

Vermoedelijk oorlogsslachtoffer

In opdracht van het parket haalde de brandweer het skelet naar boven en werd het in bewaring genomen. Het parket meldde vorig weekend dat het vermoeden groot was dat het om een oorlogsslachtoffer ging, gelet op de attributen die naast het skelet lagen en de ontdekking van een stukje textiel. Wellicht werd het skelet door de wateroverlast en de pompwerken om de IJzer naar boven gewoeld.

Onderzoek loopt

Om zekerheid te verschaffen werd een deskundige aangesteld die een botonderzoek uitvoerde deze week. Daarmee hoopt men onder andere de ouderdom van de botten te achterhalen. “De bevindingen van de deskundige zijn nog niet duidelijk, we wachten nog op de resultaten”, meldt het parket van Veurne. “Het onderzoek loopt wel nog verder.”

Mogelijks komen de resultaten er pas volgende week. (JH)

The post Nog geen duidelijkheid over afkomst skelet dat gevonden werd in overloop van IJzer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »