Kerstmarkt in Poeke kan opnieuw pronken met unieke levende stal

De kerstmarkt in het kleine kasteeldorp Poeke is nog steeds vitaal en bruisend. Met dank aan de pittoreske locatie, het dorpspleintje rond de fontein en de dynamiek van het 12-koppig feestcomité.

Editie 16 vindt plaats op zondag 17 december vanaf 15 uur. Voorzitter Johan Van Cauwenberghe en secretaris Geert De Clercq lichten toe. “Het unieke van onze kerstmarkt is de intense beleving met de levende kerststal. Luc Maenhout en partner Caroline Lanoo uit de Poekestraat in Ruiselede ontfermen zich over kindeke Jezus, Jozef en Maria, de herders, de koning en de engelen, allemaal in kleurrijk ornaat. Bij elke editie slagen ze er weer in een baby te vinden, het kerstekindje, voor deze feestavond. Het aanbod bij de standhouders op de kerstmarkt is heel divers: ze mogen allerlei zaken aanbieden, behalve voedingswaren en dranken. Ons comité zal immers frietjes en drank verkopen. Wie een verkoopkraampje wil, kan dat reserveren. Dat kost 25 euro. Zoals vroeger zal de fanfare van Lotenhulle voor de ambiance zorgen. Ook een ritje op een ezel is mogelijk. De leerlingen van Aalter, Lotenhulle, Kanegem en Ruiselede ontvangen in de klas een tekening. Goed voor zowat 1.500 exemplaren. Wie de tekening aan de Kerstman in zijn mooie strooien stal afgeeft, krijgt meteen een leuke attentie of klein cadeautje. We willen als organisatie elke leeftijdsgroep een leuk aanbod presenteren, met de focus op de intimiteit en de warme sfeer in koude dagen.” (RV)

Info en inschrijven via 0479 422 378 of [email protected]

The post Kerstmarkt in Poeke kan opnieuw pronken met unieke levende stal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »