Justitieminister Van Tigchelt over kinderhandel binnen de Kerk: “Parlementair onderzoek gestart naar gruwelijke praktijken”

Er is een onderzoek gestart naar de illegale kinderhandel die jarenlang heeft plaatsgevonden binnen de Kerk. Dat zei de minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) tijdens het Kamerdebat vanmiddag. Uit de nieuwe HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’ blijkt dat zusters en nonnen in ons land zich vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot in de jaren 80 schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel. 

Meer krantenkoppen in België

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

EXCLUSIEF. 6 slachtoffers getuigen over fraude van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen: “Ik ben alles kwijt”

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.
The post Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »