Johannes Paulus II kwam twee keer naar België: de eerste keer zongen gelovigen en huilden vrouwen. De tweede keer was het anders

Paus Franciscus komt volgend jaar naar ons land. Wachten hem dan rockstertaferelen zoals bij het pauselijk bezoek van Johannes Paulus II in 1985, met honderdduizenden zonnebloemwuivende en zingende gelovigen en zelfs een single in de hitparade? Of wordt het eerder zoals in 1995, toen de paus in de regen een blitzbezoekje deed – een jaar te laat, dan nog – voor amper 30.000 man? 

Meer krantenkoppen in België

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Diamant voor Roger en Simone

Roger Isbled (87) en Simone Warlop (86) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Op 7 september 1964 stapten ze in het huwelijksbootje. Simone werd geboren in La Créche in Frankrijk, waar ze ook tot haar tiende naar school ging. Daarna trok ze gedurende drie jaar op pensionaat in Nieuwkerke. Nadien bleef ze thuis om te werken op
The post Diamant voor

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Duitse grenscontroles verliepen “zonder incidenten” in eerste week

De eerste dagen van de Duitse grenscontroles aan de grensovergangen met Frankrijk, Luxemburg en België zijn volgens de federale politie in deelstaten Rijnland-Palts en Saarland zonder grote incidenten verlopen. “We hebben arrestaties verricht die de controles rechtvaardigen”, zei een woordvoerder van de federale politie in Trier, de stad in Rijnland-Palts.

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Jonatan Medart plooit voor het verraad in ‘De verraders’: “Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc”

“Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc.” Influencer Jonatan Medart (24) is één van de drie bedotters in ‘De Verraders’ en wilde het spel vanaf de eerste minuut fanatiek spelen. “De rol van verrader sprak me aan omdat ik het uitdagender vind dan bondgenoot zijn,” vertelt hij aan reporter Jarne.

Lees meer »

Cercle geklopt door KV Mechelen met 2-0 en blijft onderaan bengelen

KV Mechelen heeft zondag op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League in het AFAS Stadion met 2-0 gewonnen van Cercle Brugge. Door de zege springt KVM naar de tiende plaats in het klassement met elf punten, Cercle blijft met vier punten onderaan bengelen en houdt enkel hekkensluiter Beerschot achter zich.
The post Cercle geklopt door KV Mechelen

Lees meer »