Europese Unie start toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië

Verrassing van formaat op de Europese top in Brussel: de staatshoofden en regeringsleiders hebben het licht op groen gezet voor het opstarten van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië. Georgië wordt kandidaat-lidstaat en Bosnië-Herzegovina krijgt uitzicht op toetredingsgesprekken. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel bekendgemaakt op X (Twitter).

 

Meer krantenkoppen in België

Mooiste boom van Mechelen zijn er eigenlijk 2: “Grootvader plantte twee eiken dicht bij elkaar, het zijn onze ‘stam’-bomen”

De stad Mechelen heeft de mooiste boom verkozen en dat is een monumentale eik aan de Bleukenweg in deelgemeente Heffen. Eigenlijk zijn het 2 bomen die dicht bij elkaar werden geplant en zo zijn verstengeld tot 2 bomen met 1 kruin. "Mijn grootvader vond het altijd jammer dat hij ze te dicht bij elkaar had geplant", zegt kleindochter Els Lambrecht.

Lees meer »

Dit is Cathy Coudyser, de gedoodverfde burgemeester van Knokke-Heist

Verrassing van formaat in Knokke-Heist. Niet Jan Morbée van Gemeentebelangen, niet Piet De Groote van JA!, maar Cathy Coudyser van Inzicht haalt de meeste stemmen binnen. Vanop de tweede plaats laat ze zelfs haar lijsttrekker Bert De Brabandere achter zich. Straks kan ze dus de burgemeestersjerp omgorden, maar wie ís deze politieke surprise van de chef? Tijd voor een kennismaking<br

Lees meer »

92-jarige Norbert gaat stemmen: “Het is een noodzaak, mijn plicht”

“Mijn leeftijd? Ik durf het bijna niet meer zeggen.” In alle vroegte wandelt de 92-jarige Norbert Lamerant met wandelstok door het centrum van Ieper richting het historisch Vleeshuis, waar gestemd wordt. De kranige man wordt geholpen op de trappen van het gerestaureerd gebouw.
The post 92-jarige Norbert gaat stemmen: “Het is een noodzaak, mijn plicht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdbewegingen willen als evenwaardige partner samenwerken met beleidsmakers

De Vlaamse jeugdbewegingen willen als evenwaardige partners samenwerken met alle beleidsmakers rond thema’s die jongeren wakker houden, zoals mentaal welzijn en betere speelruimte. “Kinderen en jongeren nemen graag verantwoordelijkheid op in de buurt. Ze willen échte participatie, die verder reikt dan het kiezen van de kleur van het nieuwe speeltuig in het park”, zeggen de Vlaamse jeugdbewegingen vrijdag in een

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. België met dezelfde elf als tegen Italië? – Match tegen Frankrijk wordt er één met druk op

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

Vooruit stoot Team Ingrid van de troon in Sint-Truiden, nieuwkomer WOW en Vlaams Belang zijn lachende derden

In Sint-Truiden lijkt het brokkenparcours van de voorbije coalities burgemeester Ingrid Kempeneers (Team Ingrid, de lokale CD&V-lijst) zuur op te breken. De partij verliest 3 zetels. Vooruit wordt de grootste met 8 zetels. Zo lijkt lijsttrekker en ex-burgemeester Ludwig Vandenhove klaar voor een comeback na 12 jaar. Nieuwkomer WOW en Vlaams Belang maken optimaal gebruik om de leemte te vullen.

Lees meer »

Advocaat van sterrenchef Nick Bril vraagt bijkomend onderzoek naar ongeval aan The Jane

De raadkamer in Antwerpen zal zich donderdag nog niet kunnen buigen over de vordering van het parket om sterrenchef Nick Bril naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor het ongeval aan restaurant The Jane. De advocaat van Bril heeft bijkomend onderzoek gevraagd. “Om het dossier te vervolledigen”, zegt meester Omar Souidi. De zaak zal dus voor onbepaalde tijd worden uitgesteld.

Lees meer »

Russische man na 67 dagen gered uit ijskoude Zee van Ochotsk: “Hij was uitgemergeld, maar bij bewustzijn”

Een 46-jarige Russische man is na 67 dagen op een kleine catamaran te hebben rondgedobberd in de ijskoude Zee van Ochotsk, gered. Dat melden de Russische autoriteiten zo meldt ‘CNN’ op basis van berichtgeving van het Russische staatsmedium ‘Ria Novosti’. Voor de 49-jarige broer en 15-jarige neef van de man, met wie hij was uitgevaren, kwam de redding te laat.

Lees meer »

Huisdokter uit Ninove die genoemd wordt in onderzoek naar verkiezingsfraude spreekt: “Ja, ik schreef attesten uit, maar altijd te goeder trouw”

“Nee, ik heb de politie nog niet gehoord.” In het onderzoek naar de verkiezingsfraude in Ninove wordt de naam van een huisdokter genoemd. Het parket bekijkt of er mogelijk doktersattesten vervalst zijn die werden uitgeschreven door de Ninoofse arts. De man, een dokter met heel wat jaren ervaring op de teller, zegt aan HLN van niets te weten. “Er zijn

Lees meer »

Jonge artsen kiezen voor 18de-eeuws pand in Heule: “Alle zorg onder hetzelfde dak”

Opmerkelijk is het in elk geval: enkele jonge artsen — dertigers — laten hun oog vallen op een heel oud pand dat al meer dan 15 jaar leegstond en maken er een hedendaagse multidisciplinaire artsenpraktijk van. Initiatiefnemer dr. Pieterjan Debbaut opende begin oktober met twee collega’s in de Izegemsestraat Praktijk Heule Watermolen in een van de oudste huizen van Zuid-West-Vlaanderen.<br

Lees meer »

Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft

Een vijfendertigtal kleuters uit een school uit Tielt beleefden vrijdagochtend een onvergetelijke ervaring. De kleuters waren op weg met de bus richting Bulskampveld in Beernem toen de buschauffeur plots langs de N37 in Ruiselede donkere rook aan de achterzijde van de bus opmerkte.
The post Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De meeste mensen hebben hier schrik dat een Turk burgemeester wordt”: 20 Vlamingen uit de Dorpsstraat vertellen op wie ze gaan stemmen

Op wie stemmen ze in de Dorpsstraat, het kloppend hart van vele gemeenten? Onze reporters doorkruisten heel Vlaanderen – een tocht van zo’n 650 kilometer – en belden aan bij 20 Vlamingen die in de Dorpsstraat wonen. Welk bolletje gaan ze morgen kleuren? Welk zéker niet? Of blijven ze thuis? Hier verklappen ze hun stem.

Lees meer »