Een kerstboom die lang meegaat, zijn naalden behoudt én betaalbaar is? Zo maak je de beste keuze

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Oproep | Voelt u zich als oudere werknemer nog thuis op de werkvloer?

“Langer gezond werken”: het klinkt goed, maar voor oudere werknemers vallen die laatste jaren voor het pensioen niet altijd mee, zeker nu ze langer moeten werken. Misschien herkent u dat? Ervaart u weinig respect voor uw bagage? Investeert uw chef niet meer in uw ontwikkeling, is er weinig waardering voor wat u doet? Bent u het slachtoffer van vooroordelen? De

Lees meer »

Zoo Antwerpen neemt afscheid van icoon: nijlpaard Hermien (43) is ingeslapen

Droevig nieuws uit de Antwerpse zoo. Nijlpaard Hermien is vandaag ingeslapen in het bijzijn van haar dierenverzorgers. Het dier was hoogbejaard en sukkelde al enkele jaren met haar gezondheid. Ze werd 43 jaar oud. Haar stoffelijke resten worden onderzocht. “Zo blijft ze na haar dood een verschil maken voor haar soortgenoten”, schrijft de zoo in een bericht.

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »

Hamas meldt dood van leider in Libanon – “Voor het eerst ook luchtaanval in centrum van Beiroet”

De Palestijnse beweging Hamas meldt de dood van de leider van de groep in Libanon, Fateh Sherif Abu al Amin. Hij is samen met familieleden omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op zijn woning in het zuiden van Libanon. En Libanese bronnen zeggen dat zondagnacht bij een Israëlische drone-aanval op een flat in het centrum van Beiroet vier mensen zijn omgekomen.

Lees meer »

Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont de Veurnse vrije basisscholen De Droomvlieger en Vliegerboom met een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille om hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
The post Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Colruyt Group sluit succesvol tweede Belgische mosselseizoen af

Colruyt Group viert het einde van het tweede succesvolle mosselseizoen van Zeeboerderij Westdiep, de eerste commerciële zeeboerderij in België. Gelegen voor de kust van Nieuwpoort, werd de installatiewerken van dit ambitieuze project gestart in februari 2022,met als doel duurzame Belgische mosselen te kweken. De eerste oogst vond plaats in de zomer van 2023 en sindsdien zet het bedrijf in op

Lees meer »

70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Maurits Verhaeghe (92) en Magdalena ’t Kindt (91) uit Gits vierden hun platina huwelijksjubileum. Op 5 oktober 1954 zijn ze getrouwd. Maurits was vroeger schoenmaker, Magdalena hielp mee in de winkel en stond in voor de zorg van de kinderen.
The post 70 jaar huwelijksgeluk voor Maurits en Magdalena: “We waren een van de eersten die een auto kochten”

Lees meer »