Vuurwerk eert overleden Thomas Desmet

Thomas Desmet (42), oprichter en uithangbord van de Vuurwinkel in Marke, is maandagavond overleden. Hij leverde een dappere strijd tegen pancreaskanker. Omringd door vrienden en familie ging hij heen. De man stond in binnen- en buitenland te boek als een gepassioneerd vuurwerkmaker en was een autoriteit op vlak van special effects.

Thomas Desmet stond al meer dan tien jaar aan het hoofd van de Vuurwinkel. In september kreeg hij te horen dat hij aan pancreaskanker leed en na een korte, maar moedige strijd moest hij zich maandagavond gewonnen geven.

In zijn thuishaven Marke werden enkele vuurpijlen afgeschoten om hem te eren. Zijn geliefden moeten net in de drukste periode van het jaar afscheid nemen van Thomas, want in december focust de Vuurwinkel zich grotendeels op de verkoop van veilig en kwalitatief vuurwerk aan particulieren. De jaarlijkse vuurwerkdemo aan de verlaagde Leieboorden aan de Kortrijkse Broeltorens is alvast geannuleerd.

Movie FX en Visual FX

Thomas was met Movie FX druk gesolliciteerd om aan filmproducties en televisieseries mee te werken en heeft onder andere Zillion, Black en de VRT1-serie Onder Vuur op zijn cv prijken. Met Visual FX stond hij dan weer in voor pyrotechnische shows tijdens tal van zomerfestivals.

Thomas was de broer van Simon, Korneel en Jasper, was getrouwd met Sabrina Jansens en trotse papa van Lander en Wolf.

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 16 ecember om 14 uur in crematorium Uitzicht in Kortrijk plaats.

The post Vuurwerk eert overleden Thomas Desmet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »