Voor zijn status en die van PSG: waarom Mbappé voor de belangrijkste clubwedstrijd in zijn leven staat

Met een zege in Dortmund sluit PSG woensdagavond zijn poule van de Champions League als groepswinnaar af. Een gelijkspel leidt enkel naar kwalificatie indien Newcastle niet wint van Milan. Een nederlaag kan volstaan indien Newcastle en Milan gelijkspelen. In elk ander scenario worden PSG en Kylian Mbappé een spotprent. En dat voor een club die volgens investeerders gewaardeerd wordt op liefst 4 miljard (!) euro. “Wie niet omkan met de spanning rond deze wedstrijd heeft geen plaats in PSG.” 

Meer krantenkoppen in België

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, dan zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop we graag thuisblijven. En opvallend: het weer heeft daar weinig invloed

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Bijna haalde ‘Het eiland’ nooit antenne, maar Wouter Vandenhaute redde legendarisch programma van de ondergang

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer

Langs de Kortrijkse Pater Davidstraat is brand uitgebroken op de tweede verdieping van een rijwoning die gerenoveerd wordt. De vijf bewoners, onder wie drie kleine kinderen, bleven ongedeerd. Een uitgeputte brandweervrouw werd ter controle wel naar het ziekenhuis overgebracht. Dat meldt HLN.
The post Gezin met drie kinderen dakloos na brand in Kortrijk: omgeving afgesloten voor verkeer appeared first

Lees meer »

? “Remco Evenepoel is serener dan ooit”

De rustdag zit erop, het peloton trekt zich opnieuw op gang in Orléans. Remco Evenepoel maakt zélf een eerste balans op van zijn Tour in een uitgebreid gesprek met Stijn Vlaeminck. Onze analist Michel Wuyts merkt op: “Evenepoel is serener dan ooit. Maar hij kon tot nu toe wel alleen op Landa rekenen, waar blijven zijn andere ploegmaats?” Voor Wuyts

Lees meer »