Putje Wintertocht verhuist eenmalig naar Maria-Aalter door rioleringswerken in Doomkerke

Naar jaarlijkse traditie organiseert wandelclub ‘De Molenstappers’ de zondag vóór Kerstmis zijn Putje Wintertocht. De tocht vindt deze keer niet plaats in Doomkerke, maar in Maria-Aalter. “Door de grootschalige rioleringswerken in Doomkerke verhuizen we eenmalig naar Maria Aalter”, aldus mede-voorzitter en schepen Frans Debouck. ”We verwachten bij normaal winters weer toch zo’n 1.500 wandelaars.”

Wandelclub De Molenstappers werd opgericht in 1995 door huidig schepen en mede-voorzitter Frans Debouck (RKD), die nu bijgestaan wordt door collega Ann Sucaet. In normale omstandigheden start Putje Wintertocht altijd vanuit kamphuis ’t Haantje in Doomkerke, maar zondag 24 december vanaf 8 uur vindt het evenement eenmalig plaats vanuit het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum in Maria-Aalter. De grootschalige wegenwerken in het centrum van Doomkerke maken een vlotte organisatie van zo’n grootschalig evenement namelijk onmogelijk.

Pannenkoeken en glühwein

Wat de afstanden betreft kunnen deelnemers kiezen uit 4, 6, 9, 12, 15, 20 en 25 km. Er werd een mooi parcours in een bosrijk gebied uitgetekend met verzorgde en goed uitgeruste rustposten, ook op de korte afstanden. Vermits we toch in ‘putje winter’ zitten, kunnen de deelnemers proeven van warme pannenkoeken en glühwein met Stroh. (GGM)

Putje Wintertocht, van 8 tot 15 uur aan het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum, Oude Kantschoolstraat 7 in Maria-Aalter. Inschrijving: 3 euro zonder lidkaart, 1,50 euro met lidkaart. Info: Frans Debouck: 051 68 93 65 – Ann Sucaet: 0475 52 68 02.

The post Putje Wintertocht verhuist eenmalig naar Maria-Aalter door rioleringswerken in Doomkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »