Opnieuw wintergeluk Kasteelpark De Lovie

Op vrijdag 15 december kan je opnieuw heel wat gezelligheid ervaren tijdens Wintergeluk op kasteelpark De Lovie in Poperinge.

“Op het programma staat sfeervolle kerstmuziek gebracht door Astrid en Ellen, Ronny en het Gelukskoor. Bewoners brengen kerstverhalen van kleine gelukjes en in de kapel prijken lichtcreaties gemaakt door VBS De Kastanje Proven en Krombeke in samenwerking met mensen die we ondersteunen”, vertelt Angie Verbrigghe van De Lovie. De Lovie vzw is een sociale organisatie die mensen met een verstandelijke handicap ondersteunt in de Westhoek. De organisatie biedt ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren en volwassen. De Lovie vzw is actief op ruim 30 locaties.

Elfie

“Ga je graag op zoektocht? Speur dan mee met Elfie en haar Elfenvriendjes en ontdek het letterwoord. Een origineel kerstkado vind je in de kerstshop van het kasteel. Waan je je even graag in Lapland? Dat kan in Het Huis van De Kerstman. Winterse hapjes en deugddoende drankjes maken het verhaal compleet.”

Opbrengst

“Tradities, oude en nieuwe, horen bij Kerst en Eindejaar en we verbinden ons met mensen om ons heen, met het gezin, in een klein gezelschap, met de hele familie of met een vriendengroep. Wintergeluk wil hier graag een steentje toe bijdragen en laten ons genieten van dit heerlijk samenzijn”, aldus Angie. “De opbrengst van Wintergeluk gaat naar extra vrijetijdsmogelijkheden voor de mensen die we ondersteunen.”

Wintergeluk op het kasteelpark De Lovie is op vrijdag 15 december van 17 tot 21 uur.

The post Opnieuw wintergeluk Kasteelpark De Lovie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »