Nucleaire afvalbeheerder luidt alarm: veiligheidsrisico’s door geldgebrek

01:00 De nucleaire afvalbeheerder Niras waarschuwt dat hij te weinig geld van de regering krijgt. De instelling vreest dat veiligheidsproblemen ontstaan bij het kernafvalbeheer en dat ze 140 mensen moet on… 

Meer krantenkoppen in België

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Nadat de Vlaamse regering eind mei het brownfieldconvenant Klerken-De Melkerie goedkeurde, volgde onlangs een inspraak- en informatiemoment. Bedoeling is dat het noordelijk deel van de site herontwikkeld wordt tot “een bedrijventerrein gericht op lokale bedrijven en bedrijven met een ruimtelijk-functionele relatie met de landbouw.”
The post Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »

Renson installeert gratis smotspots aan de kust

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.
The post Renson installeert gratis smotspots aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »