Maxim Bille en Rapid Langemark One stellen de ambities bij: “We gaan voor de top drie”

Na de nipte 84-79-nederlaag in de topper tegen Avanti Brugge Two moet Rapid Langemark One de leidersplaats lossen. Ondertussen werd bij Rapid de ambitie wel bijgesteld. “We moeten vol voor die top drie gaan”, stelt Maxim Bille.

Met Avanti Two en Rapid One stonden vorig weekend de twee leiders tegenover elkaar. Uiteindelijk waren het de Bruggelingen die aan het langste eind trokken. “Wij kenden een slechte start”, opent Maxim Bille. “Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we wel beter in match. Maar uiteindelijk trokken zij toch verdiend het laken naar zich toe. We konden geen beroep doen op drie belangrijke spelers, dus wisten we dat de verplaatsing naar Brugge een moeilijke klus zou worden.”

Ex-ploeg

De 27-jarige spelverdeler speelde enkele seizoenen geleden zelf nog voor Brugge. Ondanks het feit dat de kern bijna volledig vernieuwd is, was het voor hem toch een speciale wedstrijd. “Ik heb er twee jaar graag gespeeld. Enkele spelers waar ik toen mee samen heb gespeeld, zijn afgelopen zaterdag ook komen kijken. Ook in het bestuur ken ik nog heel wat volk. Het was dus zeker een aangenaam weerzien.”

Voor de Langemarkenaars staat komend weekend een thuiswedstrijd op het programma tegen BC Delrue JP Oostende One, dat pas twaalfde in rangschikking staat. “Op papier zou het een haalbare kaart moeten zijn. Maar we moeten toch op onze hoede zijn. Die ploeg heeft sinds kort een nieuwe speler, met ervaring in nationale afdelingen. We zullen dus gefocust moeten zijn.”

Acht zeges

Na tien wedstrijden kunnen ze in Langemark terugkijken op een uitstekende competitiestart. Er werden acht wedstrijden gewonnen en slechts twee verloren. “Voor de competitiestart hadden we als doel om in de top vijf te eindigen. Door de uitstekende start was er een onmiddellijk geloof bij iedereen in de club. Ook na de nederlaag van afgelopen weekend blijven we naar boven kijken. Avanti Brugge Two en Tielt One blijven de grote titelkandidaten. Maar ik denk wel dat we de ambitie mogen bijstellen en een topdrieplaats moeten ambiëren.”

De Roeselarenaar is best tevreden over de start van zijn derde seizoen bij Rapid. “Mijn rol is duidelijk op het veld. Ik ben tevreden met de manier waarop de coach het aanpakt en ook over het niveau dat ik haal. Spelplezier staat voor mij altijd centraal. En als dat er is, volgen de goede prestaties vanzelf”, besluit de freelance journalist. (BP)

Zondag 16 december om 20.15 uur: Rapid Langemark One – BC Delrue JP Oostende One.

The post Maxim Bille en Rapid Langemark One stellen de ambities bij: “We gaan voor de top drie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank en is vrij man

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »

Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken”

In tegenstelling tot eerder aangekondigd krijgt Eendracht Hooglede dit jaar dan toch geen kunstgrasveld. Volgens sportschepen Frederik Sap (Allen 8830) doken er tijdens de procedure voor de omgevingsvergunning enkele onverwachte problemen op, waardoor de werken uitgesteld moeten worden naar 2025.
The post Dan toch geen kunstgras voor Eendracht Hooglede dit jaar: “Er zijn helaas twee obstakels opgedoken” appeared first

Lees meer »