LIVE ANTWERP-BARCELONA. Vermeeren op tien bij Antwerp, Barça begint met Lewandowski en wonderkind Yamal

Voor Antwerp telt louter de eer, FC Barcelona heeft een puntje nodig op de Bosuil om zeker te zijn van poulewinst in groep H van de Champions League. Antwerp hoopt de nul weg te werken, nadat het in Barcelona met 5-0 in het stof beet. Tientallen fans hoopten aan het hotel van Barça een glimp op te vangen van de sterren, maar de politie belemmerde hun zicht met wagens. Antwerp-Barcelona is vanaf 20u35 live op VTM 2 en VTM GO te zien zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Vrijdagvoormiddag werd Arthur Defour (15), die in april van Krant van West-Vlaanderen de titel van Kinderkrak van Brugge kreeg, door burgemeester Dirk De fauw ontvangen in het stadhuis. De jongeman die in opleiding is bij de jeugdbrandweer hielp vorig jaar de spuitgasten bij een woningbrand in zijn buurt.
The post Brugse Kinderkrak Arthur Defour ontvangen in stadhuis door Burgemeester

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »