Inbreker gaat aan de haal met geld uit drie kassa’s bij apotheek Goegebeur in Torhout

Zowel in Kortemark als buurgemeente Torhout werd dinsdagnacht ingebroken in een apotheek. In Torhout ging de inbreker stil en snel te werk, in Kortemark ging het om een drieste inbraak. “De dader forceerde een zijdeur en ging binnen vliegensvlug aan de haal met het geld uit drie kassa’s. Stil en zonder schade”, zegt apotheker Lieselot Goegebeur (41) uit Torhout.

De politiezones Kouter en Polder onderzoeken of beide inbraken iets met elkaar te maken hebben. Het is opvallend dat er in twee apotheken in buurgemeenten op zeven kilometer van elkaar ingebroken werd. Maar tussen de twee inbraken zat drie uur tijd en hoe de inbreker te werk ging scheelt nogal. Zo werd in Kortemark veel schade aangericht, nam de inbreker tien minuten de tijd en liet naast een grote wanorde ook een fiks bloedspoor na.

Kassa’s snel geleegd

In apotheek Goegebeur in de Oostendestraat in Torhout werd om 00.23 uur ingebroken. “Toen kreeg ik een melding van de alarmcentrale dat een of twee mannen binnen in de zaak waren”, zegt apotheker Lieselot Goegebeur (41). “Iemand was te zien met een kap waarna ook de politie gebeld werd. Ikzelf woon in Wijnendale en reed meteen ter plaatse. Met een klein hartje, maar gelukkig was de politie nog geen vijf minuten na de eerste melding al ter plaatse. De inbreker was toen al weg. Hij bleek de schuifdeur aan de zijkant te hebben geforceerd maar dan zonder schade. Eenmaal binnen moet hij vliegensvlug de drie kassa’s hebben geleegd. Dat het snel moest gaan bewijst een spoor van geld binnen. Muntstukken en briefjes: alles lag tot buiten. Vermoedelijk viel het uit zijn zak toen hij zich door de schuifdeur terug naar buiten wurmde.”

Geen wachtdienst

Door de inbraak kon apotheek Goegebeur woensdagochtend niet openen. “Het labo kwam langs voor een sporenonderzoek”, vervolgt Lieselot. “Eerlijk gezegd ben ik momenteel niet erg op mijn gemak. De dader kon nu een behoorlijke geldsom van ettelijke honderden euro’s meenemen. Het is de tweede keer in mijn 17 jaar dat ik apotheker ben dat er inbrekers over de vloer komen. De vorige keer was nog op de andere locatie en toen werd veel meer schade aangericht. Deze week ben ik ook nog apotheek van wacht ’s avonds en ’s nachts maar daarvoor zal ik vervanging zoeken. Want ik ben toch even van mijn melk.”

Link met Kortemark?

De politiezones Kouter en Polder delen informatie uit over beide inbraken. Of er een link bestaat en of het om dezelfde dader gaat is nog niet duidelijk. In beide gevallen kwam het labo van de politie ter plaatse voor een sporenonderzoek. In Kortemark werd ook een speurhond ingezet. (JH)

The post Inbreker gaat aan de haal met geld uit drie kassa’s bij apotheek Goegebeur in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Damberdvrienden huldigen kampioenen

Bij kaartclub de Damberdvrienden met als lokaal ’t Damberd in de Gentsestraat, vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats.
The post Damberdvrienden huldigen kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »