Geprezen Charlie Hebdo-journaliste verliest Simone Veil-prijs door tweets over Gaza

Oud-Charlie Hebdo-journaliste Zineb El Rhazoui kreeg in 2019 de Simone Veil-prijs voor haar onvermoeibare strijd tegen de radicale islam. Nu is ze hem kwijt na uitspraken over Gaza.

 

Meer krantenkoppen in België

Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar aanleiding van de tiendaagse Geestelijke Gezondheidszorg

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidzorg, die nog loopt donderdag 10 oktober, gaat niet onopgemerkt voorbij in zorgboerderij De Stege in Desselgem. “Heel wat jongeren hebben nood aan extra ondersteuning”, stelt Nathalie Sinnesael, “en dat willen we aan een ruimer publiek duidelijk maken via allerlei activiteiten”.
The post Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »

Twee vriendinnen organiseren inzamelactie voor Rachèle: “Zodat ze na deze ziekte van haar kindertijd te genieten”

Nadia Callewaert (48) uit Brugge en Veerle Declerck (48) uit Pittem zullen zondag 6 oktober deelnemen aan de halve marathon in Brugge en daarmee geld inzamelen voor de kleuter Rachèle (4) uit Pittem. Rachèle leed aan een levensbedreigende ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie nodig had. Na veel zoeken werd er uiteindelijk een donor gevonden. Sindsdien gaat Rachèle er stapje per

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed tijdens WK bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen toonaangevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. De krant nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: Furrer reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Vladimir Ivic op lijst van Anderlecht om de nieuwe trainer te worden

In zijn zoektocht naar een nieuwe coach, heeft Anderlecht ook Vladimir Ivic (47) op de lijst staan. In tegenstelling tot Mark van Bommel, door paars-wit al gepolst, is Ivic een alles behalve bekende of ronkende naam. De Serviër speelde met Maccabi Tel Aviv twee keer achter elkaar kampioen en zit na een avontuur bij het Russische Krasnodar zonder club.

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties.
The post Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik appeared

Lees meer »