Fed hint op drie renteverlagingen in 2024

20:03 De Amerikaanse centrale bank (Fed) hint voor volgend jaar op drie renteverlagingen. Dat zijn er minder dan de markten verwacht hadden. 

Meer krantenkoppen in België

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van een stembureau: “Bij elke verkiezing present”

Jean-Pierre Deraeve sloeg sinds 1971 nog nooit een verkiezing over als voorzitter van een stembureau. Ook bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober tekent hij opnieuw present. Hij zegt door te zullen gaan zolang zijn gezondheid het toelaat en zolang hij iets aan de maatschappij kan bijdragen.
The post Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »

Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s is weg”

De criminaliteit in Wervik houdt maar aan. Dinsdagnacht is ingebroken bij apotheek Deleu in de Magdalenastraat. Naast een aanzienlijke som geld zijn ook een laptop en fototoestel gestolen. De daders haalden aan de zijkant een ruit uit. Professioneel blijkbaar, want het glas is niet gebroken.
The post Opnieuw inbraak bij apotheek in Wervik: “Al het geld uit onze kassa’s

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Sportdag gaat mis: leerling loopt schedelbreuk op

Tijdens de sportdag van het Atheneum Campus Louis Zimmer in Lier heeft een van de leerlingen een schedelbreuk opgelopen. Het incident vond afgelopen maandag plaats tijdens een van de activiteiten. Daarbij liep de jongen hard tegen een muur aan, met zware gevolgen.

Lees meer »