Drieste inbreker richt veel schade aan en laat bloedspoor na in apotheek Mahieu in Kortemark

Zowel in Kortemark als buurgemeente Torhout werd dinsdagnacht ingebroken in een apotheek. In Torhout ging de inbreker stil en snel te werk, in Kortemark ging het om een drieste inbraak. “Hij forceerde een raam met een steen, verwondde zich toen hij door het glas binnenging en liet een bloedspoor en veel wanorde na”, zegt apotheker Nancy Mahieu (51) in Kortemark. In beide gevallen werd geld gestolen.

De politiezones Polder en Kouter onderzoeken of beide inbraken iets met elkaar te maken hebben. Het is opvallend dat er in twee apotheken in buurgemeenten op zeven kilometer van elkaar ingebroken werd. Maar tussen de twee inbraken zat drie uren tijd en hoe de inbreker te werk ging scheelt nogal.

Steen door raam

Bij apotheek Mahieu op het Stationsplein in Kortemark werd flink wat schade aangericht. “Ik werd om 3.34 uur gebeld door de alarmcentrale dat er glasbreuk was”, zegt apotheker Nancy Mahieu (50). “Toen was er nog niets te zien. Vanuit onze apotheek in Sint-Baafs-Vijve konden we alle lichten in Kortemark al preventief aansteken. Korte tijd later belde de politie om te zeggen dat er effectief ingebroken was. Daarna reed ik snel naar Kortemark. Het bleek dat onze bovenbuur alles zowat gezien heeft en de politie belde. Een onbekende man schopte eerst hard door het raam en gooide er vervolgens een grote steen door. Nadat het glas gebarsten was ontstond er een gat en daar wurmde hij zich door naar binnen.”

Bloedsporen

Bij het binnendringen verwondde de inbreker zich stevig. “Overal in de apotheek lagen bloedsporen”, vervolgt Nancy. “Maar daar leek de man zich niet aan te storen. Hij zou tien minuten binnen hebben gezeten en richtte een grote wanorde aan. Alle kasten waren opengetrokken, tot achteraan in de bureauruimtes. Overal hing wat bloed. Hij was duidelijk op zoek naar geld. Uiteindelijk kon hij een kleine duizend euro stelen. Omdat hij eerst ook alle elektriciteit uitschakelde en zo de computers ontregelde konden we woensdag nog niet openen. Er zal ook flink wat poetswerk nodig zijn.” Voor Nancy is het de eerste inbraak in de apotheek in Kortemark, die ze daar al 16 jaar runt.

Link met Torhout?

De politiezones Polder en Kouter delen informatie uit over beide inbraken. Of er een link bestaat en of het om dezelfde dader gaat is nog niet duidelijk. In beide gevallen kwam het labo van de politie ter plaatse voor een sporenonderzoek. In Kortemark werd ook een speurhond ingezet. (JH)

The post Drieste inbreker richt veel schade aan en laat bloedspoor na in apotheek Mahieu in Kortemark is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »