Burgemeester Kiev: 12 gewonden bij nachtelijke Russische raketaanval, kinderziekenhuis beschadigd

Bij een nachtelijke Russische luchtaanval op Kiev zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twaalf mensen gewond geraakt. Meerdere gebouwen in het district Dniprovskyi – waaronder een kinderziekenhuis – zijn door vallend raketpuin beschadigd. Dat zegt de burgemeester van de Oekraïense hoofdstad vandaag, na eerdere berichten over een Russische luchtaanval op de stad. 

Meer krantenkoppen in België

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al 10 jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Handzame kermist vier dagen lang

Na Edewalle en Kortemark blijft de gemeente gewoon kermissen, want het volgende feestgedruis vindt vanaf 6 september alweer plaats in Handzame, waar een heus feestdorp op poten gezet wordt, van de Gildezaal tot aan café ‘t Schaek.
The post Handzame kermist vier dagen lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na pauze van twee jaar: Justin Bieber werkt weer aan nieuwe muziek

In 2022 moest Justin Bieber plotseling op de rem trappen door een gezichtsverlamming. Wat begon als een korte pauze, groeide uiteindelijk uit tot een onderbreking van twee jaar – deels omdat hij ook vader werd. Maar de popster is terug van weggeweest en duikt nu weer de studio in om nieuwe muziek te maken.

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »