Bestuurder onder invloed van drank en drugs ramt voetganger op Heuleplaats: slachtoffer in coma gehouden

Zondagavond, iets na negen uur, werd een vrouw op Heuleplaats gegrepen voor een terreinwagen. De bestuurder, een 35-jarige zelfstandige uit Heule, was onder invloed van drank én drugs. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen toegediend op de plaats delict en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het AZ Groeninge.

De toestand van de 49-jarige Heulse vrouw is intussen gestabiliseerd, al wordt ze wel nog in een kunstmatige coma gehouden en wacht haar een lange en zware revalidatie. Zo liep ze meerdere breuken op, een zware hoofdwonde, een hersenschudding en een gescheurde lever.

Onder invloed

De aanrijding gebeurde met een terreinwagen van het merk Ford. De bestuurder bleef ongedeerd, maar bleek onder invloed van zowel alcohol als drugs. Het rijbewijs van de Heulenaar werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken en binnenkort moet hij zich verantwoorden voor de politierechter. (JF)

The post Bestuurder onder invloed van drank en drugs ramt voetganger op Heuleplaats: slachtoffer in coma gehouden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

S-Plus viert kaart- en teerlingbakkampioenen

In VC De Geus werden de kaartkampioen en de teerlingbakkampioen van de seniorenbeweging S-Plus gevierd. Bij de kaarters eindigde Frank Devolder op de derde plaats, tweede werd Yvan Dejaegher. De beker voor kampioen 2023-2024 werd overhandigd aan Jean-Pierre Amme. De laatste plaats was bestemd voor Jenny Vandekerchove. Voor wie niet kaart is er ook een
The post S-Plus viert

Lees meer »

Anuna De Wever (23), radicaler dan ooit: “Ik geloof niet meer in vreedzaam protest, ik kies voor revolutie”

De klimaatmarsen van 2019 liggen ver achter haar. Anuna De Wever (23), de oprichtster van Youth for Climate, gelooft niet meer in de klimaatbeweging en heeft evenmin vertrouwen in groene energie als oplossing voor de klimaatcrisis. Ze is volwassen geworden, zegt ze. Geradicaliseerd, bedoelt ze. “Ik ben naïef geweest, ik zag de essentie niet. Als we de wereld willen redden,

Lees meer »

“Als jonge vrouw moet je dubbel zo hard werken”: Isabelle Degezelle is Zwevegems eerste vrouwelijke burgemeester

Isabelle Degezelle (CD&V) volgt Marc Doutreluingne op als burgemeester van Zwevegem. Isabelle haalde veruit de meeste naamstemmen en mag zo de tricolore sjerp omgorden. Tussen de vele berichtjes en telefoontjes met felicitaties door, hadden we een boeiend gesprek met haar. Hoe ze haar succes verklaart? “Je moet tussen de mensen staan en een luisterend oor hebben, zes jaar lang.”

Lees meer »

Onze man was erbij op het staatsbanket in Frankrijk: “Wat een gelijkenis, Mathilde en Brigitte Macron identiek gestyled”

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) hebben de eerste dag van hun driedaags staatsbezoek aan Frankrijk afgesloten met een staatsdiner. Op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron (45) en première dame Brigitte Macron (61) tafelden ze in het Élysée in Parijs. Mathilde en Madame Macron waren haast identiek gestyled. Prins Gabriël (21) was de onverwachte gast. Onze man

Lees meer »

Christophe Bouchaert is de nieuwe hoofdcoach van GS Voormezele ( 3A): “Tot vorige week had ik deze carrièreswitch niet verwacht”

Derdeprovincialer Gold Star Voormezele heeft een nieuwe hoofdcoach beet. De 39-jarige Christophe Bouchaert ruilt de spelersplunje in voor deze van hoofdcoach na het onverwacht vertrek van Gerdy Saelens. Dinsdagavond leidde hij al voor de eerste keer de trainingen.
The post Christophe Bouchaert is de nieuwe hoofdcoach van GS Voormezele ( 3A): “Tot vorige week had ik deze carrièreswitch niet

Lees meer »

Hoe kan je sjoemelen met volmachten? Politicoloog beantwoordt 6 vragen

Van Ninove tot Veurne duiken er vraagtekens op over het gesjoemel met volmachten. Wat is een volmacht eigenlijk? Hoe zit dat nu juist met die doktersattesten? En wat zet de deur open voor fraude? UGent-politicoloog Herwig Reynaert legt uit. “Een incident zal het verkiezingsresultaat niet bepalen, maar het is toch een ander paar mouwen als het over een veel groter

Lees meer »

Vier fotografen stellen samen hun foto’s tentoon

Na een succesvolle eerste tentoonstelling in 2021 tonen fotografen Johan Bossuyt, Chris Carton, Hans Jacques en Krista Basyn op zaterdag 19 en zondag 20 oktober opnieuw hun foto’s aan het grote publiek.
The post Vier fotografen stellen samen hun foto’s tentoon appeared first on KW.be.

Lees meer »