Bepalen de komende 72 uur de uitkomst van de oorlog in Oekraïne? “Zonder extra steun kan Poetin binnen de kortste keren toch in Kiev staan”

Het is erop of eronder voor Zelensky. Vanaf vanavond komen alle Europese regeringsleiders drie dagen lang samen om te beslissen over 50 miljard euro extra voor Oekraïne. Hongaars premier Viktor Orbán verzet zich alvast hevig. Nu Zelensky in de VS een blauwtje liep en ook daar het geld op zich laat wachten, is de spanning te snijden. “Op deze manier wordt een nederlaag bijna onvermijdelijk”, waarschuwt professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) bij HLN. 

Meer krantenkoppen in België

Hofgracht in Reet kleurt bloedrood: een vandalenstreek of blauwalg?

In Reet bij Rumst heeft het water van de hofgracht van het Laarkasteel plots een rode kleur gekregen. De bewoners van het kasteel verwittigden de politie omdat ze dachten dat het om kwaad opzet ging. Er zijn ondertussen stalen genomen om te zien of het water besmet is met blauwalg, dat ook een rode kleur aan water kan geven.

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-acteur met pepperspray bespoten en geschopt door agenten tijdens arrestatie

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »