Assistent Rik De Mil verlaat Club Brugge en wordt hoofdcoach bij Westerlo

Assistent-coach Rik De Mil verlaat Club Brugge en gaat aan de slag als hoofdcoach bij KVC Westerlo. Dat hebben beide clubs dinsdag bevestigd. De Mil ondertekent bij de Kemphanen een contract voor 2,5 seizoenen.

De 42-jarige De Mil werkte sinds 2015 bij blauw-zwart. Hij was bij Club achtereenvolgens coach van de U19, hoofdcoach van Club NXT, assistent-trainer onder Carl Hoefkens, even hoofdtrainer en tot slot assistent van huidig coach Ronny Deila.

“Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens”

“Ik kijk terug op negen fantastische jaren bij blauw-zwart”, reageert De Mil in een mededeling van de West-Vlamingen. “Zowel bij de jeugd als bij de A-kern heb ik prachtige momenten meegemaakt. Club Brugge en zijn supporters zullen altijd een deel van mijn familie blijven, maar de kans om hoofdtrainer te worden bij een mooie ploeg als KVC Westerlo kan ik niet laten liggen. Ik ga met veel goesting de uitdaging aan. Dit is geen vaarwel, maar een tot ziens.”

Degradatie vermijden

De Mil krijgt nu zijn kans als hoofdcoach bij Westerlo. Daar moet hij Jonas De Roeck opvolgen, die begin december moest vertrekken omdat hij zijn ploeg maar niet op de rails kreeg dit seizoen. ‘Westel’, dat afgelopen weekend wel de kelderkraker bij KV Kortrijk won (1-2), staat in de stand veertiende (op zestien) met veertien punten uit zeventien wedstrijden.

The post Assistent Rik De Mil verlaat Club Brugge en wordt hoofdcoach bij Westerlo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.
The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new

Lees meer »