KIJK. Strandgangers proberen potvis in ondiep water te helpen, maar beseffen niet dat ze meer kwaad dan goed doen

Een gigantische potvis is in het ondiepe terechtgekomen op een strand in Perth, Australië. Het dier, dat vastzit op een zandbank, is zo’n 15 meter lang en weegt meer dan 30 ton. Op bovenstaande beelden is te zien hoe nieuwsgierige strandgangers zo dicht mogelijk bij het dier proberen te komen en water over het dier gooien. Erg gevaarlijk, volgens experten, want zo kan het dier gedesoriënteerd raken. 

Meer krantenkoppen in België

Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie: Cupido deed 50 jaar geleden zijn werk in de Broederschool

Frans Vandenberghe en Lucrèce Vansteelant werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis ontvangen. Beiden zijn intens vertrouwd met Ardooie. Frans werd er geboren op 30 juni 1950. Lucrèce liet zich voor de eerste keer horen op 31 oktober 1952. Het echtpaar woont in de Stationsstraat 177.
The post Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie:

Lees meer »

Ook België kende haar eigen kruisboogmoordenaar met Rémy Lecrenier: “Een psychopaat van het zuiverste water”

Het Verenigd Koninkrijk is in shock na de gruwelijke moorden van Kyle Clifford op het gezin van BBC-presentator John Hunt. Het moordwapen? Een kruisboog. Ook België kende eind jaren 90 haar eigen ‘kruisboogmoorden’ met het bloedbad van Bas-Oha. Rémy Lecrenier vermoordde toen in koelen bloede zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen. “Zelfs dieren doen zoiets niet.”

Lees meer »

The Smile annuleert Europese tournee én ook optreden op Pukkelpop

Slecht nieuws voor fans van The Smile. De muziekgroep moet noodgedwongen haar Europese tournee annuleren. Dit heeft de groep zelf laten weten op Instagram. “Onze gitarist, Jonny, werd ernstig ziek na een infectie en heeft tijd nodig om volledig te herstellen”, klinkt het. De Britse band zou op zondag 18 augustus op Pukkelpop spelen.

Lees meer »

Geldschieters Democratische Partij bevriezen 80 miljoen euro zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft: “Aanzienlijke wurggreep”

Enkele grote geldschieters van de Democratische Partij hebben ruim 80 miljoen euro aan donaties bevroren zolang Joe Biden presidentskandidaat blijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Daarmee groeit de druk op president Biden om uit de race te stappen. "Hij wil wel volhouden, maar het lijkt een gevecht tegen het onwinbare", zegt VS-correspondent Björn Soenens.

Lees meer »

Bagagesysteem ligt uur stil na technisch defect: chaos in vertrekhal van Brussels Airport

Op Brussels Airport heeft een technisch defect aan het bagagesysteem woensdagochtend voor chaos in de vertrekhal gezorgd. Alle bagagebanden lagen een uur lang stil, waardoor er lange rijen aan de check-inbalies stonden. Voor vakantiegangers is het bang afwachten of hun valiezen wel mee op het vliegtuig kunnen. Inmiddels werd het systeem wel heropgestart en werken enkele bagagebanden opnieuw.

Lees meer »