Familie Lips neemt Delhaize in Sint-Kruis over en is vanaf volgend jaar ook open op zondag

De Delhaize van Sint-Kruis heeft nieuwe uitbaters en wordt een AD Delhaize. Het gaat om de familie Lips, die ook in Heist en Aalter warenhuizen heeft. Voor de 68 werknemers wordt het vanaf volgend jaar wennen, want de winkel zal vanaf januari 2024 ook open zijn op zon- en feestdagen.

Op woensdag 6 december van 14 tot 17 uur verwelkomen de nieuwe uitbaters van AD Delhaize in de Schaakstraat in Sint-Kruis samen met Sinterklaas hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters en hun 68 medewerkers. Maar ook voor de klanten verandert er een en ander.

Familie

Sylvie, Lode, Benoit en Maxime Lips staan vanaf woensdag officieel aan het roer van Delhaize Sint-Kruis in Brugge. Het overnemen van de winkel is overduidelijk een familie-aangelegenheid: Sylvie en Benoit zijn broer en zus en Maxime is de zoon van Benoit. Allemaal zijn ze gepassioneerde ondernemers en gebeten door verse voedingsproducten.

Vooral Sylvie en Benoit brengen heel wat Delhaize-ervaring mee. Beide ondernemers zijn al een hele tijd actief bij Delhaize, als uitbaters van de AD Delhaize in Heist en in Aalter. “Het is een spannende, nieuwe stap waar we allemaal veel zin in hebben”, vertelt Benoit. “Onze positieve ervaring met werken bij Delhaize heeft ervoor gezorgd dat we de sprong gewaagd hebben en we met veel vertrouwen en enthousiasme beginnen aan dit avontuur”.

Ook het team van Delhaize Sint-Kruis is er naar verluidt klaar voor. “De afgelopen weken maakten we kennis met Benoit, Sylvie, Lode en Maxime en leerden zij ons en de supermarkt kennen”, vertelt Wendy Sandyck, verantwoordelijke Service in Delhaize Sint-Kruis. “De onzekerheid die vaak gepaard gaat met verandering, heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een gevoel van vertrouwen en vooral veel zin in dit nieuwe hoofdstuk!”.

Vers vrouwelijk rundvlees

In de Delhaize van Brugge Sint-Kruis staan volgens Benoit Lips de klant en zijn beleving centraal: “Onze focus ligt op een uitgebreid aanbod en service. Klanten die tijdens het winkelen op zoek zijn naar inspiratie, kwaliteit, nieuwigheden en gemak vinden hier absoluut hun gading. We verkopen 15.000 projecten in onze 2333m grote winkel.”

“We zijn vastberaden om in de toekomst nog meer aandacht te hebben voor vers in alle departementen. We zullen dan ook enkele veranderingen doorvoeren om hun klanten nog beter van dienst te zijn. In de beenhouwerij wordt bijvoorbeeld vrouwelijk rundvlees ingevoerd en worden de traiteurgerechten uitgebreid met onder andere zelfbereide Thaise gerechten en producten van de lokale Italiaanse traiteur Cuccina per Tutti.”

“Verder kunnen klanten voortaan genieten van ambachtelijke pannenkoeken, vers sinaas- en granaatappelsap van de persautomaat en wordt er ingespeeld op de beleving van de klant met tal van degustaties in de winkel. In het voorjaar van 2024 wordt de winkel nog uitgebreid met een Mr. Georges bedieningstoog, met een aanbod van lokale en zuiderse delicatessen”, aldus Benoit Lips.

De openingsuren blijven dezelfde, maar vanaf januari 2024 is AD Delhaize Sint-Kruis ook open op zon- en feestdagen.

The post Familie Lips neemt Delhaize in Sint-Kruis over en is vanaf volgend jaar ook open op zondag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »