De provincie verkoopt het starterscentrum ‘t Werkpand Wervik: “Leegstand door weinig interesse van huurders”

Wegens te weinig interesse van huurders gaat de provincie het starterscentrum in de Bootweg in Wervik verkopen. De verkoop staat op de agenda van de provincieraad komende donderdag. Het starterscentrum ’t Werkpand Wervik ging open in 2011. De minimale verkoopprijs werd door vastgoedtransacties geschat op 598.500 euro. Het starterscentrum ligt vlak naast de firma Noyez Snacks.

Het pand was destijds eigendom van het bedrijf Punch, destijds met hoofdzetel in Ieper. De provincie kocht het bedrijfsgebouw met kantoren, atelier, magazijn en parking begin juli 2009. De provincie trok voor de verbouwingswerken ongeveer 230.000 euro uit. De officiële opening vond plaats in 2011.

De begeleiding van de starters gebeurde in samenwerking met het private bedrijvencentrum in Wevelgem dat toen al heel wat expertise had. Als bijdrage in de administratieve en logistieke ondersteuning betaalde de stad in het begin zo’n 18.300 euro per jaar of 1 euro per inwoner.

Weinig interesse van huurders

Via de gebruiksovereenkomst tussen de provincie en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) werd het gebouw steeds in gebruik gegeven aan de POM. “Er is echter weinig interesse van huurders die tot de doelgroep van de POM behoren waardoor dit pand grotendeels leeg staat”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert. “De POM is daarom vragende partij om dit pand te vervreemden en bijgevolg uit de gebruiksovereenkomst te halen.”

Starters bleven er drie tot maximum vijf jaar, in afwachting van een vaste locatie. Het gebouw zal door Vastgoedtransacties via een openbare verkoopprocedure te koop aangeboden worden. De bekendmaking van deze verkoop zal gebeuren op de website van Vastgoedtransacties en zal het ook worden gepubliceerd op Immoweb. Bijkomend zal de ruime adressenlijst van Vastgoedtansacties op de hoogte gebracht worden van deze verkoop.

Kandidaat-kopers zullen via een biedingsformulier een bod moeten uitbrengen en daarna vindt er nog een mondelinge zitting plaats om op te bieden.

The post De provincie verkoopt het starterscentrum ‘t Werkpand Wervik: “Leegstand door weinig interesse van huurders” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen vandaag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »