Zelenski trekt naar Washington om militaire steun van belangrijkste bondgenoot te verzekeren

De Oekraïense president Volodimir Zelenski trekt meerdere dagen naar Washington, D.C. om de Amerikaanse steun in de oorlog tegen Rusland te verzekeren. De Republikeinse partij weigert namelijk steun aan de Oekraïeners goed te keuren zolang Joe Biden geen immigratiehervormingen doorvoert. Tijdens zijn bezoek zal Zelenski in gesprek gaan met Biden en de Senaat toespreken. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw lange solo voor Tadej Pogacar, Evenepoel lijkt op weg naar tweede plaats

Vandaag wordt met de Ronde van Lombardije het vijfde en laatste wielermonument van het seizoen afgewerkt. Na een aanval op 48 kilometer van de meet, lijkt wereldkampioen Tadej Pogacar op weg naar een nieuwe overwinning. Evenepoel kreeg het gezelschap van Mas en Van Eetvelt in de achtervolging, maar die liet hij in de afdaling achter. Kan onze landgenoot zijn tweede

Lees meer »

Burgemeester Tania De Jonge klaar voor oppositie in Ninove: “Denkt Guy D’haeseleer nu echt dat alle Franstaligen hier hun huis gaan verkopen?”

Als onderzoek uitwijst dat er in Ninove verkiezingsfraude is gepleegd en de uitslag kan kantelen, dan overweegt uittredend burgemeester Tania De Jonge (Positief Ninove) klacht in te dienen. De Jonge ziet de verkiezingsoverwinning van Guy D’haeseleer niet als een afrekening met haar beleid. “Forza Ninove jaagt de burgers gewoon schrik aan.”

Lees meer »

“Kevin en ik zeggen waar het op staat. Kun je daar niet tegen, hoor je er niet bij”: Lukaku over de generatiewissel bij de Duivels

“Op het moment dat Tedesco bondscoach werd en me opzocht in Milaan, wilde ik echt zeggen dat ik zou stoppen.” Romelu Lukaku (31) heeft voor het eerst in een jaar nog eens uitgebreid gesproken. In een podcast met Friends of Sports en Koolcast had de topschutter van de Rode Duivels het onder meer over de huidige situatie bij de nationale

Lees meer »

West-Vlaams marketingbureau gaat viraal met filmpje waarin de baas jongerentaal spreekt: “Cringe”

Marketingbureau GBL Studio scoort online met een hilarisch filmpje waarin oprichter Geert Lefevre de hoofdrol speelt. Het West-Vlaamse bedrijf springt daarmee op de trein van een TikToktrend waarin oudere mensen jongerentaal spreken die ze zelf niet begrijpen. “Cringe”, klinkt het. Geert doet dit alles op zijn “nice pattas”: “In de zomer zou hij zo wel eens durven passeren op het

Lees meer »

Justine Ghekiere als eerste vrouw ooit genomineerd voor de Kristallen Zweetdruppel: “Van niets naar wereldster, in Izegem, dat is raar”

Ritwinnares in de Tour en bergkoningin in Italië en Frankrijk: Justine Ghekiere (28) veroverde in 2024 een plekje aan de top van het vrouwenwielrennen. Tussendoor stuwde ze Lotte Kopecky naar een olympische medaille en een nieuwe wereldtitel. De West-Vlaamse was afwerker én aangever tegelijk. Levert haar dat straks de Kristallen Zweetdruppel op?

Lees meer »

De Havenheldjes: nieuwe crèche voor peuters van medewerkers in de Zeebrugse haven

ECS, een vooraanstaand logistiek bedrijf in de haven van Zeebrugge, opende donderdag 10 oktober officieel kinderopvang De Havenheldjes, een crèche die is ontworpen om medewerkers met jonge kinderen te ontzorgen en hen te helpen een gezonde balans tussen werk en privéleven te behouden.
The post De Havenheldjes: nieuwe crèche voor peuters van medewerkers in de Zeebrugse haven appeared first

Lees meer »

Nederland wil uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda sturen

De Nederlandse regering verkent de mogelijkheid om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen in het Afrikaanse land Oeganda. De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp, Reinette Klever, heeft dat woensdag tegen de Nederlandse omroep NOS gezegd tijdens een werkbezoek aan het land. De Oegandezen zouden het plan niet meteen afwijzen.

Lees meer »

Zo stemde Ingelmunster: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ingelmunster trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ingelmunster.
The post Zo stemde Ingelmunster: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Koekiemonster’ geflitst op Duitse snelweg

Zelfs al is de zin in koeken nog zo groot, toch moet je je aan de snelheid houden. Dat heeft het ‘Koekiemonster’ ondervonden. Of toch de persoon die het masker droeg van het personage uit ‘Sesamstraat’, die geflitst werd in Duitsland.

Lees meer »

Zo stemde Zuienkerke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Zuienkerke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Zuienkerke.
The post Zo stemde Zuienkerke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »