“We willen bezoekers in een andere wereld onderdompelen”: bevriende ondernemers bundelen krachten voor Black Box op Bedrijvencontactdagen

Een van dé blikvangers tijdens de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk wordt ongetwijfeld de Black Box. Een achttal bevriende ondernemers uit Izegem, Ardooie en Roeselare slaan de handen in elkaar voor een gemeenschappelijke stand. “Samen staan we zoveel sterker”, klinkt het.

De tweejaarlijkse Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo zijn uitgegroeid tot een begrip. Woensdag 13 en donderdag 14 december strijken een zeshonderdtal West-Vlaamse bedrijven er neer om er hun activiteiten in de beste omstandigheden aan te prijzen.

Enkele bevriende ondernemers uit Izegem, Ardooie en Roeselare besloten om de krachten de bundelen en een gemeenschappelijke stand in het leven te roepen: de Black Box.

Achter het initiatief zitten Frederick Verhelst (41, KFC Mandel United), Frederik Stragier (46, Belgium Trucks & Trailers en Schuttershof), Steven Thermote (44, Rendeer), Jaron Robbe (26, Rendeer), Annelies Van Hamme (44, Infinity Jobs), Jelle Vandenbussche (41, VV Real Estate), Julie Roels (36, Smart Solutions), Peter Huyghe (TOPradio) en Stef Dejonghe (Obuz-bier).

Levensgroot sleutelgat

“De Bedrijvencontactdagen zijn een erg belangrijke afspraak voor onze bedrijven”, luidt het gezamenlijk. “Heel veel sterke ondernemingen tonen er hun verhaal, maar door samen te werken, willen we er toch uit springen. Onze Black Box moet een van dé eye-catchers worden. Samen staan we zoveel sterker.”

De vrienden bouwden een halfgesloten gitzwarte box waar beleving centraal staat. “We willen onze bezoekers in een andere wereld onderdompelen. Via een levensgroot sleutelgat – waar een portier voor een vlotte circulatie zal zorgen – treed je onze Black Box binnen.”

“Daar zal je alles over onze bedrijven kunnen ontdekken en creëren we een unieke sfeer. Een dj zorgt voor de juiste ambiance, de betere hapjes en dranken staan te wachten en we zullen ook enkele leuke prijzen verloten. Zo kan je bij ons onder andere een ballonvaart winnen, net als je gewicht in Obuz-bier en een etentje in het Schuttershof in Ardooie.”

Data

Wie het interieur van de Black Box wil ontdekken, moet zijn gegevens achterlaten. “Data is belangrijker dan ooit. We willen er in een gemoedelijke sfeer netwerken, maar ook gegevens hebben om nadien aan de slag te gaan.”

“De beste samenwerkingen en ideeën ontstaan nog altijd in een lossere omgeving. Wij willen die aanbieden, maar tegelijk onze expertise promoten. De perfecte kruisbestuiving.”

De Black Box is te vinden in hal 2 van Kortrijk Xpo, op stand 21-22.

The post “We willen bezoekers in een andere wereld onderdompelen”: bevriende ondernemers bundelen krachten voor Black Box op Bedrijvencontactdagen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Voor de ene heroïsch, voor de andere verwerpelijk: abortuskwestie leidt tot zaligverklaring van Boudewijn door paus

Even opvallend als verrassend: de paus meldde tijdens zijn eucharistieviering in ons land dat hij het proces opstart om koning Boudewijn zalig te laten verklaren. Franciscus sprak ook aan zijn graf over “de moed” van de koning om “geen dodelijke wet” te ondertekenen. Boudewijn weigerde immers de abortuswet te bekrachtigen door zijn geloof. Maar dat extreme geloof deed zijn positie

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tekortgeschoten”: ontgoochelde interim-coach David Hubert ziet hoe Anderlecht in hetzelfde bedje ziek blijft na puntendeling bij Dender

Een flauw Anderlecht heeft op Dender voor de vijfde competitiewedstrijd op een rij niet kunnen winnen. Edozie trapte de Brusselaars nochtans eerst op voorsprong. Een moedig strijdende promovendus sloeg met een loeier van Scheidler keihard terug. De thuisploeg vierde het verdiende punt alsof het behoud reeds werd verzekerd. Interim-coach David Hubert reageerde ontgoocheld: “Qua efficiëntie schoten we tekort.”

Lees meer »

Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend

Lijstduwer Filip Soetaert maakte onlangs de 25 kandidaten van de lijst Voor Groot Middelkerke bekend. Opvallend is de grote diversiteit aan kandidaten die zich engageren op deze lijst.
The post Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond geraakt na Israëlische aanval in centrum Beiroet

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt tijdens het draaien van een reportage. Beiden zijn ondertussen in veiligheid gebracht. Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij kwamen zes mensen om het leven en raakten elf anderen gewond.Volg

Lees meer »