Voormalig schepen Erwin Delbeke (52) overleden

Op vrijdag 8 december is Erwin Delbeke op 52-jarige leeftijd onverwacht overleden. Hij was jarenlang schepen en was ook een tijdlang OCMW-voorzitter in Hooglede.

Erwin Delbeke werd op 14 november 1971 geboren. Hij kleurde jarenlang de lokale Hoogleedse politiek. Zo zetelde hij zes jaar als gemeenteraadslid, maar werd hij vooral bekend als schepen van onder andere Sport.

Erwin Delbeke zetelde aanvankelijk als lid van meerderheidspartij Samen, maar toen duidelijk werd dat hij en Rik Debeaussaert in 2012 niet meer op de lijst van die partij zouden staan, deden ze verder onder de vlag van sp.a (nu vooruit, red.). In aanloop naar die gemeenteraadsverkiezingen richtten Delbeke en bondgenoot Debeaussaert met bondgenoot Samen Sterk een eigen partij op. Samen Sterk haalde twee zetels en maakte deel uit van de meerderheid.

Erwin Delbeke werd OCMW-voorzitter. In 2015 gaf hij op sociale media aan te willen stoppen met politiek, begin 2016 werd tijdens de gemeenteraad duidelijk wanneer hij dat zou doen. Op 1 september 2016 werd Erwin Delbeke vervangen door Dimitri Carpentier.

De afscheidsplechtigheid voor Erwin Delbeke vindt plaats in intieme kring. Foto Stefaan Beel.

The post Voormalig schepen Erwin Delbeke (52) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »