Steven Meeuw is bij KSK Vlamertinge B trainer van zijn eigen zoon Rune: “Soms strenger voor hem dan voor anderen”

Steven Meeuw (48) en zijn zoon Rune (18) zijn dit seizoen samen aan de slag bij de B-ploeg van KSK Vlamertinge. De ene als trainer, de andere als basisspeler. Maar volgend seizoen scheiden hun wegen: vader Steven beëindigt zijn trainerscarrière, terwijl Rune andere voetbaloorden opzoekt.

Coach Steven Meeuw (48) is er niet in geslaagd om vorig weekend de volle buit weg te kapen op het veld van FC Houthem. Na een bewogen wedstrijd met niet minder dan zes gele kaarten en een rode kaart voor een thuisspeler verloren de rood-witten met 3-1. Niettemin mag de Elverdingenaar één wedstrijd voor het afsluiten van de heenronde terugblikken op een succesvol eerste luik van het seizoen. Een vierde plaats is een resultaat dat weinigen enkele jaren geleden durfden te voorspellen voor het B-team van KSK Vlamertinge.

Geen kneusje meer

“Er is inderdaad heel wat veranderd in de drie jaar dat ik hier aan de slag ben”, stelt Steven Meeuw. “Twee seizoenen geleden eindigde mijn piepjonge ploeg nog laatste, maar vandaag durf ik stellen dat niemand ons nog bekijkt als het kneusje van de reeks. We raken hoe langer, hoe beter op elkaar inegespeeld en er kwam ook heel wat kwaliteit bij. Enkele jongens trekken het niveau van de ploeg serieus omhoog en ik merk ook veel meer karakter bij mijn spelers. Er steekt nu duidelijk een winnaarsmentaliteit in de groep. Door een goede mix tussen ervaren spelers en ambitieuze jonge gasten vormen ze een evenwichtig elftal.”

“Misschien is het geen slechte zaak dat Rune eens door een andere trainer onder handen genomen wordt” – Steven Meeuw

“Onze start was nochtans niet echt veelbelovend. Ik dacht er toen even aan om de handdoek in de ring te gooien. Na het zware verlies op eigen veld tegen SV Wevelgem City B hebben we de koppen bij elkaar gestoken en alles op een rijtje gezet. Dat was het keerpunt en sindsdien ben ik best tevreden over de prestaties van mijn spelers. Zo goed als iedereen is aanwezig op de trainingen en de sfeer in de groep is optimaal. Dat laatste vind ik als trainer heel belangrijk. Ik overstelp mijn jongens niet met tactische richtlijnen en onderrichtingen, want dat is mijn stijl niet. Ik ben meer een bezielende coach, die er alles aan doet om van zijn ploeg een hechte en samenhangende groep te maken.”

Laatste seizoen

Steven Meeuw zet na dit seizoen hoe dan ook een punt achter zijn carrière als voetbaltrainer. Zijn beslissing staat vast en betekent wellicht het einde van zijn engagement in de voetballerij. “Op mijn leeftijd is het tijd om in mijn vrije tijd iets te doen dat niets met voetbal te maken heeft. Ik weet dat er thuis iemand rondloopt die heel blij is met mijn beslissing. Drie jaar dezelfde ploeg coachen, vind ik trouwens meer dan voldoende. Ik heb heel wat energie gestoken in mijn engagement en nu is het tijd voor iets anders.”

Rune Meeuw (18) zal bijgevolg niet langer gecoacht worden door zijn vader. “Misschien is het geen slechte zaak dat hij eens door een andere trainer onder handen genomen wordt”, lacht Steven. “Ik vond het leuk om mijn zoon enkele jaren te begeleiden, maar hij heeft nooit een voorkeursbehandeling genoten. Misschien was ik zelfs strenger voor hem dan voor de andere spelers. Hij studeert in Gent en moet Daardoor af en toe een training missen, maar hij heeft wel iets in zijn mars en moet geduldig verder werken en progressie maken.”

Transfer

“In het begin was het toch wat aanpassen, maar ik vond het leerrijk om gecoacht te worden door mijn vader”, pikt Rune in. “Thuis praten we vaak over voetbal en dat vind ik een goeie zaak. Als jonge voetballer is het belangrijk dat je openstaat voor feedback en tips. Ik deelde niet altijd zijn mening, maar ik heb veel geleerd van mijn vader. Hij adviseerde me om rustiger te zijn op het veld en voetballende oplossingen te zoeken. Hij gaf me ook goede raad omtrent de manier waarop ik best communiceer met mijn ploegmaten.”

Rune Meeuw zet na dit seizoen geen punt achter zijn voetbalcarrière, maar hij zoekt wel andere voetbaloorden op. “Ik heb getekend bij SK Elverdinge in derde provinciale. Ik voel dat een overgang naar de A-ploeg van KSK Vlamertinge momenteel te hoog gegrepen is. Ik verlang wel om in een hogere reeks te spelen en daarom heb ik ervoor gekozen om in mijn woonplaats te gaan voetballen. Ik hou niets dan goede herinneringen over aan mijn tijd bij KSK Vlamertinge. Dat we vorig seizoen maar nipt de eindronde misten in het eerste seizoen dat ik mijn vader als trainer had, zal ik niet snel vergeten”, besluit Rune Meeuw.

Zaterdag 16 december om 18.45 uur: KSK Vlamertinge B – KV Koksijde-Oostduinkerke B.

The post Steven Meeuw is bij KSK Vlamertinge B trainer van zijn eigen zoon Rune: “Soms strenger voor hem dan voor anderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek

Twee zones van de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek moeten gesaneerd worden. Er is sprake van mazoutvervuiling. Gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) hoopt dat de Stad Brugge de kosten voor de sanering op De Lijn kan verhalen: “Want anders heeft het Brugs stadsbestuur een kapitale fout begaan bij de aankoop”.
The post Mazoutvervuiling op voormalige bussenstelplaats van De

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »