‘Star Wars’ in het echt: VS sturen hun “geheim ruimtegevechtsvliegtuig” hoger dan ooit de ruimte in

Om kwart over twee vannacht lanceren de VS hun “geheim ruimtegevechtsvliegtuig” X-37B met behulp van de krachtigste draagraket die ze op dit moment ter beschikking hebben, de Falcon Heavy van SpaceX van Elon Musk. Missie: geheim. Zijn we hiermee weer een stapje dichter bij ‘Star Wars’? 

Meer krantenkoppen in België

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »