Sabine Joye (41) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid: “Pluspunt voor de landbouw”

Sabine Joye maakt maandag haar debuut in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle als opvolger van Tristan Bruynsteen. De 41-jarige landbouwster mocht al sinds september proeven van de lokale politiek in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en is alomtegenwoordig in het verenigingsleven, onder andere als voorzitter van de ouderraad van de vrije basisschool in Sint-Juliaan.

Sabine Joye (41) is getrouwd met Joeri Demonie. Samen hebben ze drie kinderen: Jarno (14), Xavi (12) en Laurien (11). Het gezin woont in de Haezeweidestraat in Sint-Juliaan. In oktober 2018 nam ze voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Van op de negende plaats wist ze 409 stemmen te verzamelen. Niet genoeg om rechtstreeks verkozen te geraken, maar als vierde opvolger zal ze vanaf volgende week toch een zitje krijgen in de gemeenteraad.

Man is voorzitter

“Ik werd die vraag gesteld en aangezien ik nogal een geëngageerd iemand ben, heb ik toegezegd”, vertelt Sabine. “Ook mijn man Joeri is politiek geëngageerd. Hij voorzitter van de lokale afdeling van N-VA. Sinds september dit jaar zetelde ik al in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst als opvolger van Sylvie Van Keirsbilck, die wegens ziekte verstek moest geven. Ondertussen heb ik al enkele vergaderingen kunnen bijwonen en ik vond het heel interessant.”

“Samen met mijn man probeer ik ook de mooie kanten van onze stiel te laten zien”

Sabine en haar man baten een landbouwbedrijf uit in de Haezeweidestraat. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat landbouw één van haar stokpaardjes is. “Ik vind het wel goed dat er opnieuw iemand uit de landbouw in de gemeenteraad zal zetelen. Dat is een pluspunt, want voor de landbouwsector zijn het moeilijke tijden. In het nieuws hoor je nooit iets positief over de landbouw. Het is hard werken, maar samen met mijn man probeer ik ook de mooie kant van onze stiel te tonen.”

Ouderraad

Ondanks het vele werk op de boerderij is Sabine ook erg actief in het verenigingsleven. “Ik zit in het VABS Langemark, Femma Poelkapelle, Ferm Sint-Juliaan en ondertussen al acht jaar in de Ouderraad van de vrije basisschool Sint-Juliaan, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Dit schooljaar wordt trouwens mijn laatste jaar, want de jongste dochter gaat volgend jaar ook al naar het secundair. Ik zit ook nog in de schoolraad.”

Bovendien is heel het gezin gebeten door de sportmicrobe. “Jarno voetbalt bij KSV Diksmuide, Xavi bij VK Langemark-Poelkapelle en Laurien danst bij Donatha. Ikzelf loop graag. Ik heb al enkele halve marathons gelopen en Joeri ook. Door een blessure en een gebrek aan tijd ben ik nu wel gestopt met lopen”, besluit Sabine.

The post Sabine Joye (41) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid: “Pluspunt voor de landbouw” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes

Veertien bewoners van het woonzorgcentrum De Zilverberg en veertien kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten deze week van een opmerkelijk zomerkamp. De kinderen en senioren turnden, kookten en knutselden samen. “We zullen elkaar hard missen.”
The post Eerste zomerkamp in wzc De Zilverberg is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Davy Vanlommel, de geïnterneerde die zich nooit zomaar bij de zaken neerlegt, dagvaardt gevangenis wegens nachtlawaai

Meer dan zeventien jaar al is Davy Vanlommel uit Mol geïnterneerd wegens stalking. “Ze willen mij hier levenslang houden”, meent hij. Niet dat Vanlommel het zichzelf gemakkelijk maakt: hij weigert residentiële behandeling en ontsnapte vorig jaar nog tijdens een begeleid penitentiair verlof. Maar anders dan veel geïnterneerden die door Justitie in de vergeetput worden geduwd, legde Vanlommel zich nooit bij

Lees meer »