Russische woordvoerster geeft inkijk in doelen van Moskou in Oekraïne: “Rusland wil volledige overgave van Oekraïne en Westen”

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een interview met het Franse persbureau AFP gezegd dat de doelstellingen van het Kremlin in Oekraïne “nog altijd dezelfde” zijn als bij de invasie op 24 februari vorig jaar. Maar wat Maria Zacharova verkondigde, maakt duidelijk dat Kiev er met een (pro-Russische) regimewissel alleen niet vanaf komt. 

Meer krantenkoppen in België

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »