Opnieuw rijdt trucker zich vast aan wegenwerken op N8 in Veurne: vijf ongevallen in zes weken

Ter hoogte van de wegenwerken op de N8 tussen Alveringem en Veurne belandde maandagochtend opnieuw een vrachtwagen in de gracht. Sinds het verkeer aan de zijkanten de werken moet passeren, gebeurden al diverse ongevallen, waarbij minstens vier gelijkaardige met vrachtwagen. In zes weken tijd gebeurden zelfs al vijf ongevallen.

Sinds september werkt de aannemer op de Ieperse Steenweg (N8) zelf en niet meer op de ventwegen. Dat betekent dat al het verkeer aan weerszijden via versmalde rijbanen door moet en daarbij meermaals een asverschuiving moet nemen. Er zitten ook enkele hoogteverschillen in de wegen.

Te korte bocht

Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 11 uur bij het uitrijden van de wegenwerken richting Veurne. Een Poolse trucker had net de wegenwerken verlaten, maar nam zijn bocht veel te kort. Zijn truck belandde daardoor in de zachte berm naast de weg en zakte weg. Gelukkig kantelde het gevaarte niet. De oplegger van de transportfirma bleef wel op de weg staan. Er raakte niemand gewond bij het ongeval. Aanvankelijk kon het verkeer nog doorrijden, maar rond 12.15 uur werd de truck getakeld en stond het verkeer even vast.

Meerdere ongevallen

Op de drukke wegenwerken van de N8 gebeurden al meerdere ongevallen, al minstens vier met vrachtwagens. In zes weken tijd gebeurden zelfs al vijf ongevallen. Op 20 oktober schatte de bestuurder van een BMW X3 de situatie verkeerd in en kwam naast de weg terecht. Op 23 oktober reed een vrachtwagen zich ook al vast in de zachte berm. Op 2 november, tijdens de doortocht van storm Ciáran, kon een Poolse truck zijn stuur niet meer houden en werd zijn gevaarte door de rukwinden de gracht in geblazen. En op 22 november vergiste een 25-jarige bewakingsagent zich aan de wegenwerken aan de kant van Alveringem en reed gewoon rechtdoor de werfput in. De auto zat een halve meter diep in de put.

Naast deze ongevallen gebeurden nog enkele kleine aanrijdingen. (JH)

The post Opnieuw rijdt trucker zich vast aan wegenwerken op N8 in Veurne: vijf ongevallen in zes weken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »