Jeroen Van Renterghem (33) versterkt lokale verruimingslijst CD&VPLUS in Blankenberge

CD&VPLUS stelde maandag nieuwe kandidaat Jeroen Van Renterghem (33) voor.

Verlanglijstje

Jeroen is gehuwd met Jady Cordonnier en papa van de 4-jarige Anna. Zijn jeugdjaren speelden zich af binnen de KLJ, van daaruit werden Jeroens interesses voor landbouw, natuur, milieu, klimaat en het daaraan gekoppelde energiebeleid volgens lijsttrekker Sandy Buysschaert verder versterkt. “De voorbije jaren hebben we met onze partij heel wat in beweging gezet. Het werk konden we niet afmaken door de coalitiewissel, maar ons verlanglijstje blijft intact. Daarop staat onder andere het realiseren van randparkings, meer fietspaden aanleggen, en de open ruimte die we hebben bewaken en versterken. Om die ambitie mee verder vorm te geven, kunnen we rekenen op Jeroen”, klinkt het.

“De voorbije jaren, en recent nog de wateroverlast is onze provincie hebben aangetoond dat klimaat, milieu en het daaraan gekoppeld energievraagstuk de grootste uitdagingen van onze generatie zijn. Voor iedereen, maar in het bijzonder voor onze jeugd en onze kinderen, wens ik hard in te zetten op deze beleidsdomeinen”, zegt Jeroen.

Samenwerken

Al sinds zijn jeugd was hij gedreven door innovatie en progressie, wat zich ook uitte in zijn studies farmacie en doctoraat. Vandaag is hij beroepsmatig bezig met de ontwikkeling van innovatieve plantaardige vleesvervangers. “Om deze nieuwe ontwikkelingen te kunnen verwezenlijken, hebben we onze landbouwers hard nodig. We mogen als maatschappij niet vergeten dat ook zij hard inzetten op innovatie en de basis zijn van ons maatschappelijk weefsel. Maar in Blankenberge moeten we beleidsmatig ook innovatiever en ambitieuzer zijn als het op de gezondheid en de leefomgeving van de mensen aankomt. Het moet onze ambitie zijn de gezondste stad aan de kust te zijn. Er zijn nog heel wat stappen te zetten op vlak van mobiliteit, biodiversiteit, vergroening, open ruimte en energie. We kunnen dat enkel bereiken door samen te werken, over de partijgrenzen heen en die mentaliteit vind ik terug binnen de ploeg van CD&VPLUS”, aldus Jeroen.

The post Jeroen Van Renterghem (33) versterkt lokale verruimingslijst CD&VPLUS in Blankenberge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »