“Had nood aan een nieuwe uitdaging”: Ann (47) uit Wingene wordt mede-uitbater van cafetaria in Gentse Topsporthal

De Wingense Ann Steenbeke wordt, samen met haar collega Yves Vandaele, de nieuwe uitbater van de cafetaria in de welbekende Topsporthal aan de Watersportbaan in Gent. “Ik had een nieuwe uitdaging nodig”, lacht Ann. “Dat geeft wel een beetje stress, want er moet nog veel gebeuren.”

Ann Steenbeke (47) heeft er al een loopbaan als verzorgster in een kinderdagverblijf opzitten en baatte twee jaar lang een bar uit in TC De Wilge in Pittem. Maar de cafetaria in de Gentse Topsporthal is heel andere koek.

Grootschalig

De sporthal kan tot vijfduizend zitplaatsen bergen, de cafetaria is goed voor 120 man en het voorlopig ongebruikte zomerterras kan nog eens 120 bezoekers ontvangen. Vier jaar lang diende zich geen enkele kandidaat-uitbater aan om de cafetaria te runnen. Maakt haar dat niet ongerust? “Toch niet”, reageert Ann zelfzeker.

“Vroegere uitbaters wilden nooit op de sportieve evenementen inspelen. Wij gaan dat wel doen. We hebben al een atletiek-evenement achter de rug en dat liep soepel. Yves heeft – als uitbater van brasserie ’t Kolleke in Mariakerke – heel wat horeca-ervaring, dus extra personeel vinden is geen probleem.”

Nieuwe menukaart

“Via sponsoring willen we tegen de lente volgend jaar het zomerterras gezellig uitbouwen en ook in de cafetaria komen er nieuwe meubelen bij en een lounge-hoek, om het interieur wat moderner te maken”, legt Ann uit.

“De menukaart wordt volledig vernieuwd met pasta’s, slaatjes, pizza, kippenboutjes, enzovoort. Wie na 22 uur nog bijvoorbeeld een spaghetti bij ons wil komen eten, kan dat. Ook wie niet komt sporten, is hier welkom.”

Van darts tot karate

De komende weken en maanden staan er alvast heel wat grote sportevenementen op de agenda: de marathon van Gent, de kerstmeeting van Racing Club Gent, een uitgebreid dartstornooi en zelfs het wereldkampioenschap karate. “We hebben alvast geïnvesteerd in een extra grote televisie, nieuwe geluidsboxen, extra muziek, nieuwe frigo’s, … We zijn er klaar voor.” (GGM)

Cafetaria Topsporthal Gent (Zuiderlaan 14) is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17 uur tot middernacht. Op woensdag van 14.30 uur tot middernacht. Op zaterdag van 10.30 uur tot 17030 uur en op zondag van 10.30 uur tot 13 uur. Tijdens weekendactiviteiten is de cafetaria doorlopend open.

The post “Had nood aan een nieuwe uitdaging”: Ann (47) uit Wingene wordt mede-uitbater van cafetaria in Gentse Topsporthal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs moet in de cel blijven

De Amerikaanse rapper en producer Sean Combs, ook bekend als Diddy en Puff Daddy, moet na zijn arrestatie in een zaak van mensenhandel, in de cel blijven. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag (plaatselijke tijd) beslist.

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van vandaag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

“Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code door te sturen”: Lindsey verloor pas haar man en werd nu voor 53.000 euro opgelicht

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Deze stad is de boetekoning van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

FC Gullegem Dames schiet straks uit de startblokken

De nieuwbakken damesploeg van FC Gullegem (3de provinciale) staat te trappelen van ongeduld om aan de competitie te beginnen. De voorbereiding was alleszins veelbelovend. Maar pas vanaf volgende week zondag op Staden gaat het om de knikkers. Verantwoordelijke Véronique Sayoen is in ieder geval laaiend enthousiast. Voor haar kan de competitie er niet snel genoeg
The post FC Gullegem

Lees meer »